Prajitura cu caise si iaurt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu caise si iaurt

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • -4 oua
  • -4 linguri de zahar
  • -4 linguri ulei
  • -4 linguri faina
  • Pentru cremă și jeleu:
  • -500 g caise
  • -250 g iaurt de caise
  • -250 g frișcă lichida
  • -4 linguri zahăr pudră
  • -4 linguri zahăr tos
  • -300 ml apă
  • -3 plicuri gelatină

Mod de preparare

1.Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul și făina. Se omogenizează și se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt, care se dă la cuptor până se rumenește blatul foarte puțin pe margini.

2.Din 300 ml de apă, caise și cele 4 linguri de zahăr tos, se face un compot, care se lasă să se răcească. Se pune blatul pe o tavă și se pune o formă dreptunghiulară reglabilă în jurul lui. Se însiropează cu aproximativ 100 ml de compot.

3.Se bate frișca lichida cu zahărul pudră până devine fermă, apoi se adaugă iaurtul,puțin câte puțin și se încorporează.

4.Se scot caisele din compot, se îndepărtează coaja și se pasează, apoi se adaugă peste frișcă.

5.Se dizolvă 2 plicuri de gelatină conform indicațiilor de pe ambalaj, se lasă să se răcească, apoi se încorporează ușor în cremă. Compoziția astfel obținută se întinde peste blat și se nivelează cu o spatulă.

6.Se dizolvă un pliculeț de gelatină și se adaugă în compotul rămas. Se toarnă deasupra cremei și se dă la frigider pentru cel puțin 2-3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise