autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu caise

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Coca: 250 g unt, 250 g zahar, 4 oua, un zahar vanilat, un praf de copt, 400 g faina, 4 linguri lapte, 1 kg de caise, Crema: 100 g unt, 125 g zahar, o lingurita scortisoara, 150 g faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

22 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, se pun ouale pe rind, un zahar vanilat, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt.


Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se pun deasupra caisele jumatati si ornamentul. Pentru ornament se amesteca untul foarte rece cu zaharul si cu faina.


Se presara pe prajitura.


Se coace la foc potrivit 45-50 min.


Se serveste rece, taita in patrate potrivite
Se amesteca untul cu zaharul
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu iaurt si caise

Separam ouale, albusurile le batem bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc, pe urma

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu caise si bezea

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură,

16 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    diana , 01 august 2009

    Pentru ce dimensiuni de tava sunt aceste cantitati si cam pentru cate persoane poate fi servita? Plus acceasi intrebare ca si elena: ce este de fapt aceasta crema?

  • Fara foto

    elena , 30 iulie 2009

    N-am inteles in ce consta de fapt crema la aceasta prajitura si cum se procedeaza mai exact cu compozitia respectiva ,care de fapt e un aluat Am facut prajitura si-a iesit super buna ,cu celalalt aluat n-am stiut cum sa procedez

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

22 voturi

Ingrediente

  • Coca: 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • un zahar vanilat
  • un praf de copt
  • 400 g faina
  • 4 linguri lapte
  • 1 kg de caise
  • Crema: 100 g unt
  • 125 g zahar
  • o lingurita scortisoara
  • 150 g faina

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

diana

Pentru ce dimensiuni de tava sunt aceste cantitati si cam pentru cate persoane poate fi servita? Plus acceasi intrebare ca si elena: ce este de fapt aceasta crema?

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje