autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu caise

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Coca: 250 g unt, 250 g zahar, 4 oua, un zahar vanilat, un praf de copt, 400 g faina, 4 linguri lapte, 1 kg de caise, Crema: 100 g unt, 125 g zahar, o lingurita scortisoara, 150 g faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

22 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, se pun ouale pe rind, un zahar vanilat, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt.


Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se pun deasupra caisele jumatati si ornamentul. Pentru ornament se amesteca untul foarte rece cu zaharul si cu faina.


Se presara pe prajitura.


Se coace la foc potrivit 45-50 min.


Se serveste rece, taita in patrate potrivite

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    diana , 01 august 2009

    Pentru ce dimensiuni de tava sunt aceste cantitati si cam pentru cate persoane poate fi servita? Plus acceasi intrebare ca si elena: ce este de fapt aceasta crema?

  • Fara foto

    elena , 30 iulie 2009

    N-am inteles in ce consta de fapt crema la aceasta prajitura si cum se procedeaza mai exact cu compozitia respectiva ,care de fapt e un aluat Am facut prajitura si-a iesit super buna ,cu celalalt aluat n-am stiut cum sa procedez

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

22 voturi

Ingrediente

  • Coca: 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • un zahar vanilat
  • un praf de copt
  • 400 g faina
  • 4 linguri lapte
  • 1 kg de caise
  • Crema: 100 g unt
  • 125 g zahar
  • o lingurita scortisoara
  • 150 g faina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

287 voturi    18 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

diana

Pentru ce dimensiuni de tava sunt aceste cantitati si cam pentru cate persoane poate fi servita? Plus acceasi intrebare ca si elena: ce este de fapt aceasta crema?



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri