autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu capsuni

    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
250 gr. iaurt, 2 oua, 100 gr. zahar, 60 gr. unt, 125 gr. faina, 125 gr. gris, 1/2 pachetel de praf de copt, 3 linguri de gem de capsuni, 250 gr. frisca, 300 gr. capsuni mici, o lingura de zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

106 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste dinainte cuptorul.


Se amesteca iaurtul cu ouale, zaharul si untul inmuiat.


Se adauga faina, grisul, praful de copt si se amesteca bine.


Se pune aluatul intr-o forma de tort unsa cu grasime si se pune la copt vreme de 45 de minute.


Se lasa blatul la racit si se taie in doua pe lat. O jumatate se unge cu gem, cealalta se pune deasupra.


Se intinde un strat de frisca peste blatul superior.


Se trec capsunile prin jet de apa (puse intr-o sita) si se lasa sa se scurga.


Se curata de frunzulite si se taie in doua (daca sunt mari).


Se pun peste frisca, fruct langa fruct, si se presara cu zahar pudra.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu capsuni si iaurt

Blat:Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie si galbenusurile

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Prajitura cu capsuni si branza proaspata

Preparati macinati biscuitii si amestecati cu untul moale. Puneti film alimentar intr-o tava.

7 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

106 voturi

Ingrediente

  • 250 gr. iaurt
  • 2 oua
  • 100 gr. zahar
  • 60 gr. unt
  • 125 gr. faina
  • 125 gr. gris
  • 1/2 pachetel de praf de copt
  • 3 linguri de gem de capsuni
  • 250 gr. frisca
  • 300 gr. capsuni mici
  • o lingura de zahar pudra.

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

201 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse