autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu ciocolata si alune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul si se unge bine o forma de tarta (diametrul de 28 cm) cu unt.


Se amesteca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga ouale si se amesteca bine.


Separat, se cerne cantitatea de cacao, se amesteca cu faina si praful de copt, se incorporeaza in crema.


Se adauga alunele pisate si se intinde uniform compozitia obtinuta in forma.


Se coace 25 de minute. Cui ii place, poate sa puna deasupra (cand prajitura e gata) un strat de gem acrisor si frisca.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 100 g unt inmuiat (si inca putin pentru uns forma)
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 oua
  • 3 linguri cacao
  • 125 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 alune (nesarate) pisate.
  • (pentru 12 bucati)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de George Florescu

Ciuperci umplute

Se spala ciupercile si li se scot piciorusele, care se taie feliute. Se curata usturoiul si ceapa

200 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

Prajitura cu mere (reteta bunicii)

Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul

141 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Brocoli cu ciuperci

250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi.

152 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura "toamnei" cu prune

Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Prajitura cu mascarpone si zmeura

Blat: Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri