autor:

Ginny C

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu cocos si ciocolata

Autor: Ginny C (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se unge o tava de 25-30 cm cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau folosim pergament si-l ungem putin cu ulei.


Int-un bol se freaca galbenusurile cu 3/4 pahar zahar, dupa care se adauga esenta, cacao si faina.


Se toarna in tava.


Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, apoi se incorporeaza usor nuca de cocos.


Se pune peste compozitia de cacao.


Se da la cuptor la 180 de grade, incalzit dinainte pentru 30-40 de minute sau pana cand scobitoarea infipta in prajitura iese uscata.


Se pune intr-o cratita pe foc mediu frisca lichida si ciocolata bucatele si se amesteca pana cand ciocolata se topeste, fara ca smantana sa fiarba se adauga untul si se incorporeaza in crema.


Se lasa putin crema sa se raceasca si se unge prajitura deasupra chiar daca crema pare prea moale cand se raceste se strange complet. Iese o prajitura delicioasa si este si aspectuoasa.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    cristella_b (Bucatar sef):

    Am facut si eu ieri reteta. Super usor de facut, destul de ieftina. Am considerat ca un pahar are 150-200 g zahar (nici nu are importanta foarte mare: pui mai mult iese dulce, pui mai putin iese mai putin dulce). Oricum, crema este destul de dulce, dar depinde tot de tipul de ciocolata. Eu am folosit ciocolata culapte si alune si smantana pentru frisca de la Kaufland. O recomand la toti, MAI ALES INCEPATORILOR.

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine):

    E foarte buna prajitura numai ca e prea dulce. Am facut-o de 2 ori si a doua oara am pus jumatate din cant de zahar si a fost numai buna.

  • roxy

    roxy (Chef de cuisine):

    delicioasa am facut de craciun si la toata lumea ia placut

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silaghi Amalia , 13 ianuarie 2014

    forte bune

  • Fara foto

    Andreea Oana , 07 decembrie 2013

    arata foarte bine si e foarte gustoasa

  • Fara foto

    Alexandru Simona , 06 decembrie 2013

    arata foarte bine

    • Fara foto

      Cristian Delurintu , 30 iunie 2013

      Imi pare rau dar aceasta reteta nu o recomand unor incepatori. In primul rand nu am stitu cate grame de zahar sa folosesc. Blatul nu a crescut din cauza ca nu am pus praf de copt (nu este nicaieri precizat, desi am gasit pe alte site-uri in retete asemanatoare). Imi pare rau ca urmariti doar sa aveti vizitatori, fara sa aveti un continut de calitate. Daca nu este retata dvs, atunci este responsabilitatea dvs sa verificati retelete. Cristian

    • Fara foto

      Florentina (Bucatar) , 14 iulie 2012

      Reteta asta depaseste si ciocolata Bounty! Am facut-o ieri si e yamyy. Eu sunt topita dupa cocos si ciocolata. Multumim de reteta . Eu am dublat cantitatile deoarece am facut in cea mai mare tava pe care o am. SUUUUPER, nota 10 cu felicitari!

    • Fara foto

      hard.rock (Bucatar) , 17 septembrie 2011

      prima data am facut prajitura cu varmiu:)):D si a iesit buna:D...numai ca blatul a iesit alb..nu am mai pus rom:) si in loc de cacao am pus nesquik:D..si in loc de ciocolata pt prajituri am pus africana cu lapte:)...si acum mi-a facut-o mama am facut-o ca sus numai ca am rugat-o sa nu puna rom...si sincer a iesit mai buna cea care am facut-o cu varmiu:D:)):X

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Arata super...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Arata ft bine!Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      O bunatate !

    • Ionelia Burlacu

      Ionelia Burlacu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      grozava reteta,am salvat-o......felicitari ai votul meu

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      E deosebita !

    • Fara foto

      angela , 29 martie 2010

      am incercat aceasta reteta este deliciosa si usor de facut multumesc am sa o fac de fiecare sarbatoare.felicitari!

    • Fara foto

      loredana , 09 martie 2010

      extraordinara am facuto de 4 ori si maine mai fac inca una pentru a o trimite in italia!! e superba

    • Fara foto

      loredana , 09 martie 2010

      am facut-o deja de 4 ori..si e foarte apreciata..maine trebuie sa o fac inca o data, ca sa o trimit in italia;))

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Am salvat reteta, cred ca e tare buna, imi plac dulciurile cu nuca de cocos.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Cred ca este un deliciu,felicitari.

    • Fara foto

      Maria Mona , 11 decembrie 2009

      Smantana pentru frisca este frisca lichida naturala sau smantana grasa de 32% tot naturala de la Dorna, de exemplu, special pentru frisca.

    • Fara foto

      Claudia , 08 decembrie 2009

      Nu am inteles cum vine asta cu smantana pentru frisca. Am facut prajitura, a iesit buna, dar nu am pus frisca deloc.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

117 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 si 1/2 pahar zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de faina
  • esenta rom
  • 200 g cocos macinat.
  • Glazura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 160 g ciocolata
  • o nuca unt.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ginny C

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

43 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

Amandine

Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea. Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri.

28 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

11 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Silaghi Amalia

forte bune

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam nucile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Este o prajitura care se face rapid( mai mult dureaza coptul) ,dar va asigur ca va iesi delicioasa! 1.Mixati ouale cu zaharul pana

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse