autor:

NADIA MARIA

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu crema caramel"Caramela"

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amesteca cu faina, se adauga zaharul, ouale si laptele in care s-a dizolvat bicarbonatul.


Se face un aluat care se imparte in patru. (daca este prea vartos adaugati 1-2 linguri de smantana).


Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii cca 10 minute la 200AC fiecare.


Se lasa sa se raceasca si incepem sa preparam crema.


Zaharul se caramelizeaza pana devine maroniu( nu ars)intr-o craticioara .Nu mestecati cu lingura ci invartind craticioara. Cand este zaharul caramelizat se pune faina si untul si se lasa pe foc mestecand continuu pana ce se topeste untul, pe urma se adauga lapte putin cate putin mestecand mereu pana devine o crema de consistenta unei smantani groase.


Se lasa sa se racoreasca si se umplu foile. Pe deasupra se pune glazura( de ciocolata sau caramel ) sau zahar pudra.


Prajitura trebuie lasata de pe o zi pe alta sa se inmoaie foile.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    E foarte buna, mama mea face reteta asta doar ca la foi foloseste amoniac in loc de bicarbonat si crema o pune fierbinte intre foi, asa se inmoaie mai repede

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    cred ca e foarte buna ;am salvat reteta si am si votat

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

    Arata tare bine, cred ca e si delicioasa

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Foarte bine arata si cred ca este si tare buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Foarte buna, tot ce e cu crema caramel ador.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Hmmm, cred ca este foarte gustoasa...Felicitari !ai votul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

50 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • -1 pachet de unt sau margarina
  • - 150 g zahar
  • - 2 oua
  • - 5 linguri de lapte
  • - 1 lingurita bicarbonat
  • - 500 g faina
  • Crema:
  • -300 g zahar
  • - 1/2 pachet de unt
  • - 4 linguri faina
  • - 1/2 l lapte

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de NADIA MARIA

Pascuta dulce

Untul se lasa la temperatura camerei sa se inmoaie, dupa care se amesteca bine si se adauga galbenusurile,

11 voturi    9 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Paella cu fructe de mare

Punem intr-o cratita uleiul de masline , ceapa si usturoiul taiate marunt se pun sa se caleasca ,cand

49 voturi    23 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Tarta cu mere scufundate

Se amesteca ingredientele pentru baza, formând un aluat ce se înfășoară în folie de aluminiu

10 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Czompa (Chef de cuisine)

E foarte buna, mama mea face reteta asta doar ca la foi foloseste amoniac in loc de bicarbonat si crema o pune fierbinte intre foi, asa se inmoaie mai repede

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu afine

Prajitura cu afine

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pregatim un bol in care punem ouale. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare timp de 5 minute, pana

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia

18 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri