autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 14 bucati): 700 g frisca lichida, , 500 g ciocolata amaruie, , 15 g unt, , 4 oua mijlocii, , 175 g zahar, , 125 g faina., Pentru ornat: frisca batuta, , aschii de ciocolata alba, , ciocolata amaruie rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele si untul. amesteca bine pana ce se topesc in frisca, se toarna crema in doua castroane si se lasa 3 ore sa se raceasca.


Aluatul:


Se dau pe razatoarea mica 100 g de ciocolata.


Se freaca ouale cu zaharul, aproximativ 7 minute, pana ce devin spumoase, si se incorporeaza 200 g de frisca nebatuta si ciocolata rasa anterior.


Se-ntinde aluatul intr-o tava unsa cu unt si infainata si se coace 17-20 de minute in cuptorul incins la 175gr..


Se lasa putin sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.


Se amesteca putin crema de ciocolata din cele doua castroane si se intinde - o parte - pe una din jumatatile de blat (complet racita) si alta parte, pe cealalta jumatate, asezata peste prima.


Se tine prajitura o jumatate de ora la rece, dupa care se taie in bucati.


Se orneaza cu frisca batuta, ciocolata amaruie rasa si aschiile de ciocolata alba. (Se topesc 100 g de ciocolata alba pe baia de aburi, se intinde ciocolata moale pe un fund de lemn si se „cioplesc” aschii cu un cutit.)
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput. Batem bine de tot albusurile

5 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Blatul: In primul rand scoateti samburii visinelor si le lasam la scurs. Ouale se separa si se

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 14 bucati): 700 g frisca lichida
  • 500 g ciocolata amaruie
  • 15 g unt
  • 4 oua mijlocii
  • 175 g zahar
  • 125 g faina.
  • Pentru ornat: frisca batuta
  • aschii de ciocolata alba
  • ciocolata amaruie rasa.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Alb si negru

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus si se taie in doua. In una din jumatati se incorporeaza

8 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Pentru aluat: Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si cirese

Prajitura cu capsuni si cirese

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar. Capsunile se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse