autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 14 bucati): 700 g frisca lichida, , 500 g ciocolata amaruie, , 15 g unt, , 4 oua mijlocii, , 175 g zahar, , 125 g faina., Pentru ornat: frisca batuta, , aschii de ciocolata alba, , ciocolata amaruie rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele si untul. amesteca bine pana ce se topesc in frisca, se toarna crema in doua castroane si se lasa 3 ore sa se raceasca.


Aluatul:


Se dau pe razatoarea mica 100 g de ciocolata.


Se freaca ouale cu zaharul, aproximativ 7 minute, pana ce devin spumoase, si se incorporeaza 200 g de frisca nebatuta si ciocolata rasa anterior.


Se-ntinde aluatul intr-o tava unsa cu unt si infainata si se coace 17-20 de minute in cuptorul incins la 175gr..


Se lasa putin sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.


Se amesteca putin crema de ciocolata din cele doua castroane si se intinde - o parte - pe una din jumatatile de blat (complet racita) si alta parte, pe cealalta jumatate, asezata peste prima.


Se tine prajitura o jumatate de ora la rece, dupa care se taie in bucati.


Se orneaza cu frisca batuta, ciocolata amaruie rasa si aschiile de ciocolata alba. (Se topesc 100 g de ciocolata alba pe baia de aburi, se intinde ciocolata moale pe un fund de lemn si se „cioplesc” aschii cu un cutit.)
Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca neb
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata si piersici

Aceasta prajitura este deosebita la gust deoarece imbina perfect ciocolata cu piersica din compot

4 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata

Mod de preparare crema : Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. Dam focul mai mic si adaugam

24 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 14 bucati): 700 g frisca lichida
  • 500 g ciocolata amaruie
  • 15 g unt
  • 4 oua mijlocii
  • 175 g zahar
  • 125 g faina.
  • Pentru ornat: frisca batuta
  • aschii de ciocolata alba
  • ciocolata amaruie rasa.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Alb si negru

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus si se taie in doua. In una din jumatati se incorporeaza

8 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse