autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 14 bucati): 700 g frisca lichida, , 500 g ciocolata amaruie, , 15 g unt, , 4 oua mijlocii, , 175 g zahar, , 125 g faina., Pentru ornat: frisca batuta, , aschii de ciocolata alba, , ciocolata amaruie rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele si untul. amesteca bine pana ce se topesc in frisca, se toarna crema in doua castroane si se lasa 3 ore sa se raceasca.


Aluatul:


Se dau pe razatoarea mica 100 g de ciocolata.


Se freaca ouale cu zaharul, aproximativ 7 minute, pana ce devin spumoase, si se incorporeaza 200 g de frisca nebatuta si ciocolata rasa anterior.


Se-ntinde aluatul intr-o tava unsa cu unt si infainata si se coace 17-20 de minute in cuptorul incins la 175gr..


Se lasa putin sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.


Se amesteca putin crema de ciocolata din cele doua castroane si se intinde - o parte - pe una din jumatatile de blat (complet racita) si alta parte, pe cealalta jumatate, asezata peste prima.


Se tine prajitura o jumatate de ora la rece, dupa care se taie in bucati.


Se orneaza cu frisca batuta, ciocolata amaruie rasa si aschiile de ciocolata alba. (Se topesc 100 g de ciocolata alba pe baia de aburi, se intinde ciocolata moale pe un fund de lemn si se „cioplesc” aschii cu un cutit.)

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 14 bucati): 700 g frisca lichida
  • 500 g ciocolata amaruie
  • 15 g unt
  • 4 oua mijlocii
  • 175 g zahar
  • 125 g faina.
  • Pentru ornat: frisca batuta
  • aschii de ciocolata alba
  • ciocolata amaruie rasa.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Alb si negru

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus si se taie in doua. In una din jumatati se incorporeaza

8 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Foi cu crema de vanilie

Foi cu crema de vanilie

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și se frământă bine. Pe urmă împărțim coca in 6 părți și întindem

2 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte prins de casa care avea si zer) si

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje