autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blatul: 6 oua, 160 g zahar, 160 g nuca macinata, 3 linguri faina, 1 praf de copt, coaja de la o lamiie Crema: 250 g unt, 250 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 5 lingurite cafea concentrata, 100 g nuci prajite si taiate Glazura: 100 g ciocolata, 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

35 voturi

Mod de preparare

Se face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de copt, coaja de lamiie si galbenusurile.


Se amesteca totul cu grija pina ce se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.


Se coace la foc potrivit. Pentru crema se ia untul, se freaca spuma cu zaharul pudra si cele 2 galbenusuri. La urma se adauga cafeaua concentrata si cele 100 g nuci prajite si taiate, amestecate bine cu o lingura. Aceasta crema se intinde peste baltul copt si racit. Deasupra peste crema se face o glazura din 100 g ciocolata topita in care se adauga 50 g unt.


Se intinde uniform, cind glazura nu este foarte fierbinte.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

35 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua
  • 160 g zahar
  • 160 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamiie Crema: 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 5 lingurite cafea concentrata
  • 100 g nuci prajite si taiate Glazura: 100 g ciocolata
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

287 voturi    18 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresă însiropată

Negresă însiropată

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu o cana si jumatate de zahar, 2 pahare de lapte dulce, un pahar de ulei,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Se topeste ciocolata cu untul intr-un bol la aburi, se amesteca preparatul obtinut cu zaharul pudra, apoi se adauga cele 2oua, cele

12 voturi    0 comentarii
15 min
Prajituri