autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blatul: 6 oua, 160 g zahar, 160 g nuca macinata, 3 linguri faina, 1 praf de copt, coaja de la o lamiie Crema: 250 g unt, 250 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 5 lingurite cafea concentrata, 100 g nuci prajite si taiate Glazura: 100 g ciocolata, 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

35 voturi

Mod de preparare

Se face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de copt, coaja de lamiie si galbenusurile.


Se amesteca totul cu grija pina ce se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.


Se coace la foc potrivit. Pentru crema se ia untul, se freaca spuma cu zaharul pudra si cele 2 galbenusuri. La urma se adauga cafeaua concentrata si cele 100 g nuci prajite si taiate, amestecate bine cu o lingura. Aceasta crema se intinde peste baltul copt si racit. Deasupra peste crema se face o glazura din 100 g ciocolata topita in care se adauga 50 g unt.


Se intinde uniform, cind glazura nu este foarte fierbinte.

Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura de foi cu crema de ciocolata

Foi Separa albusurile de galbenusuri.Cu electric mixurul se bat Albusurile cu 6 linguri de zahar

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

35 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua
  • 160 g zahar
  • 160 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamiie Crema: 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 5 lingurite cafea concentrata
  • 100 g nuci prajite si taiate Glazura: 100 g ciocolata
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

201 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse