autor:

gabriela bacila

» » Prajituri

Prajitura cu crema de iaurt si fructe de padure

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2007

Ingrediente
blat, 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, crema, 450 gr iaurt, 3 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 1/2 plic frisca batuta, 20 gr gelatina, fructe de padure

Dificultate: Medie Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Se face un pandispan din 8 oua.se lasa sa se raceasca si se taie in doua.pentru crema se amesteca iaurtul cu zaharul ,pina cind acesta se topeste.apoi se adauga


zaharul vanilat.gelatina se acopera cu apa rece si cind s-a umflat se pune deasupra focului pentru a se dizolva.se racoreste si se adauga in crema.se pune o jumatate de ora la rece.apoi se incorporeaza frisca batuta si fructele.se mai lasa 15 minute la rece ,dupa care se crema se pune intre blaturi.se lasa la rece citeva ore.cind este gata se pudreaza cu zahar praf. fructe pot fi folosite:fragute,capsuni,zmeura,caise(maruntite),dar cea mai gustoasa crema este cu afine.
Se face un pandispan din 8 oua.se lasa sa se raceasca si se taie in doua.pentru crema se amesteca iaurtul cu zaharul ,pina cind acesta se topeste.apoi
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Tarta rustica cu cirese

1. Pentru a face aluatul procedam astfel: punem faina, zaharul, si untul intr-un castron si framantam

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Trebuie sa fie tare gustoasa...

Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • crema
  • 450 gr iaurt
  • 3 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 plic frisca batuta
  • 20 gr gelatina
  • fructe de padure

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila

Tort cu mousse de lamaie

Blat: 5 galbenusuri,100 gr zahar,1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt,2 ½ linguri faina,2

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Caltabos

Organele si carnea se pun la fiert intr-o oala mare. Se fierb pina cind carnea de porc este bine

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie tare gustoasa...

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje