Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 5-6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 650 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri potrivite cu amidon
  • 5 linguri zahar
  • 80-100 gr unt de 72% grasime
  • 1 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • bucati de ananas din compot
  • frunzulite de menta pentru decor
  • biscuiti umpluti pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Mixam galbenusurile spuma cu zaharul.

Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari de jos in sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam compozitia.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.

Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, punem putin lapte, apoi amidonul, semintele de la pastaia de vanilie si amestecam bine, pana amidonul este dizolvat complet.

Adaugam restul de lapte, amestecam bine, rasturnam amestecul intr-un vas cu fundul mai gros.

Il punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu, pana se ingroasa crema ca o budinca.

O luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie.

Cand este calduta, adaugam untul moale, mixam usor.

La final incorporam coaja si zeama de lamaie.

Desprindem blatul rece de pe hartia de copt, il punem cu fata in jos.

Punem crema peste blat, o nivelam.

Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore.

Dupa acest timp, o scoatem si o portionam.

Punem pe fiecare prajitura bucati de ananas, frunzulite de menta si cate jumatate de biscuite.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise