autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de ness

Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2007

Ingrediente
Blatul:, , 7 oua, 150 g zahar, 3 linguri faina, 150 g nuci macinate, 3 linguri apa, 1 lingurita amoniac stins, , Crema:, , 200 g unt, 200 g zahar, 2 linguri Ness, 70-80 ml lapte clocotit sau apa, 2 galbenusuri, , Glazura:, Facultativ, , 150 g unt, 150 g zahar, 2 linguri apa, 2 linguri cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h

98 voturi

Mod de preparare


Blatul:


Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga treptat nuca si alternativ 1 lingura faina,1 lingura apa.


Se stinge amoniacul cu zeama de lamaie sau otet si se adauga la compozitie.;La final se adauga 5 galbenuse.


Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor 30-40 minute.


Crema:


Se freaca untul cu zaharul si se adauga cele 2 galbenuse ramase , Ness-ul si apoi picatura cu picatura laptele clocotit.Cand crema este ca o spuma fina se intinde pe blatul rece si se presara peste ea nuca zdrobita si glazura.


Glazura:


Se fierb componentele pana devin ca un sirop.


Se toarna calduta peste crema .


  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Cred ca este o minunatie de tort..........yammiiii,yammiii,nota 10 cu multe stelute 10******************

  • Fara foto

    Nina , 15 iunie 2008

    mmmm, excelenta pare, dar specificati si dimensiunile tavii in care se coace compozitia preparata !Ca sa nu iasa plata sau cruda la mijloc ! Multam anticipat!

Dificultate

Medie

Timp

1h

98 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 150 g nuci macinate
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita amoniac stins
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri Ness
  • 70-80 ml lapte clocotit sau apa
  • 2 galbenusuri
  • Glazura:
  • Facultativ
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Otilia Iliescu

Ciuperci umplute

Pentru inceput, se rade telemeaua prin razatoarea mare si se amesteca cu branza dulce,cu mararul

329 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

TAVALITA

Se amesteca mierea cu ouale si zaharul timp de un sfert de ora pina se omogenizeaza amestecul si

36 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca este o minunatie de tort..........yammiiii,yammiii,nota 10 cu multe stelute 10******************



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

Prajitura: Spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Intr-un vas punem laptele, untul si ciocolata amaruie. Le

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri