autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de ness

Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2007

Ingrediente
Blatul:, , 7 oua, 150 g zahar, 3 linguri faina, 150 g nuci macinate, 3 linguri apa, 1 lingurita amoniac stins, , Crema:, , 200 g unt, 200 g zahar, 2 linguri Ness, 70-80 ml lapte clocotit sau apa, 2 galbenusuri, , Glazura:, Facultativ, , 150 g unt, 150 g zahar, 2 linguri apa, 2 linguri cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h

99 voturi

Mod de preparare


Blatul:


Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga treptat nuca si alternativ 1 lingura faina,1 lingura apa.


Se stinge amoniacul cu zeama de lamaie sau otet si se adauga la compozitie.;La final se adauga 5 galbenuse.


Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor 30-40 minute.


Crema:


Se freaca untul cu zaharul si se adauga cele 2 galbenuse ramase , Ness-ul si apoi picatura cu picatura laptele clocotit.Cand crema este ca o spuma fina se intinde pe blatul rece si se presara peste ea nuca zdrobita si glazura.


Glazura:


Se fierb componentele pana devin ca un sirop.


Se toarna calduta peste crema .


Blatul:


Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga treptat nuca si alternativ 1 lingura faina,1 lingura apa.

Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu foi si crema de ness

Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca

8 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone

Blaturi: Ingredientele sunt pentru doua foi de blat. Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu

7 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Cred ca este o minunatie de tort..........yammiiii,yammiii,nota 10 cu multe stelute 10******************

  • Fara foto

    Nina , 15 iunie 2008

    mmmm, excelenta pare, dar specificati si dimensiunile tavii in care se coace compozitia preparata !Ca sa nu iasa plata sau cruda la mijloc ! Multam anticipat!

Dificultate

Medie

Timp

1h

99 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 150 g nuci macinate
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita amoniac stins
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri Ness
  • 70-80 ml lapte clocotit sau apa
  • 2 galbenusuri
  • Glazura:
  • Facultativ
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Otilia Iliescu

Ciuperci umplute

Pentru inceput, se rade telemeaua prin razatoarea mare si se amesteca cu branza dulce,cu mararul

329 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

TAVALITA

Se amesteca mierea cu ouale si zaharul timp de un sfert de ora pina se omogenizeaza amestecul si

36 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca este o minunatie de tort..........yammiiii,yammiii,nota 10 cu multe stelute 10******************

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse