autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de ness

Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2007

Ingrediente
Blatul:, , 7 oua, 150 g zahar, 3 linguri faina, 150 g nuci macinate, 3 linguri apa, 1 lingurita amoniac stins, , Crema:, , 200 g unt, 200 g zahar, 2 linguri Ness, 70-80 ml lapte clocotit sau apa, 2 galbenusuri, , Glazura:, Facultativ, , 150 g unt, 150 g zahar, 2 linguri apa, 2 linguri cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h

98 voturi

Mod de preparare


Blatul:


Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga treptat nuca si alternativ 1 lingura faina,1 lingura apa.


Se stinge amoniacul cu zeama de lamaie sau otet si se adauga la compozitie.;La final se adauga 5 galbenuse.


Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor 30-40 minute.


Crema:


Se freaca untul cu zaharul si se adauga cele 2 galbenuse ramase , Ness-ul si apoi picatura cu picatura laptele clocotit.Cand crema este ca o spuma fina se intinde pe blatul rece si se presara peste ea nuca zdrobita si glazura.


Glazura:


Se fierb componentele pana devin ca un sirop.


Se toarna calduta peste crema .


  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Cred ca este o minunatie de tort..........yammiiii,yammiii,nota 10 cu multe stelute 10******************

  • Fara foto

    Nina , 15 iunie 2008

    mmmm, excelenta pare, dar specificati si dimensiunile tavii in care se coace compozitia preparata !Ca sa nu iasa plata sau cruda la mijloc ! Multam anticipat!

Dificultate

Medie

Timp

1h

98 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 150 g nuci macinate
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita amoniac stins
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri Ness
  • 70-80 ml lapte clocotit sau apa
  • 2 galbenusuri
  • Glazura:
  • Facultativ
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Otilia Iliescu

Ciuperci umplute

Pentru inceput, se rade telemeaua prin razatoarea mare si se amesteca cu branza dulce,cu mararul

329 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

TAVALITA

Se amesteca mierea cu ouale si zaharul timp de un sfert de ora pina se omogenizeaza amestecul si

36 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca este o minunatie de tort..........yammiiii,yammiii,nota 10 cu multe stelute 10******************



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri