Pentru blat am mixat ouale cu zaharul, esenta si sarea, timp de 25 de minute; am adaugat faina cernuta, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus. Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt; am copt blatul timp de 35 de minute, la 180 de grade (faceti testul scobitorii, poate in cuptorul vostru blatul trebuie tinut mai putin, dar nu deschideti usa cuptorului mai devreme de 20 de minute!).
Am scos blatul din tava si l-am lasat la racit pe un gratar. Odata racit l-am taiat in doua.
Pentru crema am amestecat zaharul cu faina, am turnat laptele, treptat, amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase. Am pus compozitia la fiert intr-o oala cu fund dublu si am lasat-o pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Am lasat apoi la racit.
In crema rece am adaugat zeama de lamaie (dupa gust, eu am folosit zeama de la jumatate de lamaie).
Am mixat spuma untul moale, dupa care am incorporat lingura cu lingura crema rece, si apoi nuca macinata.
Blatul taiat l-am insiropat cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de vanilie/rom.
Am montat prajitura asa: o felie de blat insiropat, 2/3 crema, a doua felie de blat, 1/3 crema; am presarat deasupra nuca de cocos.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii