autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu crema de nuci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cite un ou si se freaca mai departe, se pune faina, in acelasi timp cu laptele. In continuare se pune praful de copt si cacao (cuisoare).


Se coace la foc potrivit. CREMA: Se taie blatul in doua parti,intre ele se pune crema de nuci, iar deasupra se toarna glazura de ciocolata. GLAZURA: Se fierbe si se lasa putin la racit.


Se introduce la frigider circa 30 minute

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1 1/2 pahare zahar
  • 2 oua
  • un pahar lapte
  • 1/4 kg faina
  • 3 linguri cacao
  • un pachet praf de copt. CREMA: 1/4 kg nuci
  • 1/4 kg smintina(un borcan mare)
  • un pachet zahar vanilat
  • 8 linguri zahar pudra. GLAZURA: 1/2 pachet unt
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam nucile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Este o prajitura care se face rapid( mai mult dureaza coptul) ,dar va asigur ca va iesi delicioasa! 1.Mixati ouale cu zaharul pana

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse