autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu crema de nuci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
100 gr unt, 1 1/2 pahare zahar, 2 oua, un pahar lapte, 1/4 kg faina, 3 linguri cacao, un pachet praf de copt. CREMA: 1/4 kg nuci, 1/4 kg smintina(un borcan mare), un pachet zahar vanilat, 8 linguri zahar pudra. GLAZURA: 1/2 pachet unt, 5 linguri de zahar, 3 linguri cacao, 3 linguri apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cite un ou si se freaca mai departe, se pune faina, in acelasi timp cu laptele. In continuare se pune praful de copt si cacao (cuisoare).


Se coace la foc potrivit. CREMA: Se taie blatul in doua parti,intre ele se pune crema de nuci, iar deasupra se toarna glazura de ciocolata. GLAZURA: Se fierbe si se lasa putin la racit.


Se introduce la frigider circa 30 minute

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1 1/2 pahare zahar
  • 2 oua
  • un pahar lapte
  • 1/4 kg faina
  • 3 linguri cacao
  • un pachet praf de copt. CREMA: 1/4 kg nuci
  • 1/4 kg smintina(un borcan mare)
  • un pachet zahar vanilat
  • 8 linguri zahar pudra. GLAZURA: 1/2 pachet unt
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

289 voturi    22 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri