autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu crema de nuci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cite un ou si se freaca mai departe, se pune faina, in acelasi timp cu laptele. In continuare se pune praful de copt si cacao (cuisoare).


Se coace la foc potrivit. CREMA: Se taie blatul in doua parti,intre ele se pune crema de nuci, iar deasupra se toarna glazura de ciocolata. GLAZURA: Se fierbe si se lasa putin la racit.


Se introduce la frigider circa 30 minute

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1 1/2 pahare zahar
  • 2 oua
  • un pahar lapte
  • 1/4 kg faina
  • 3 linguri cacao
  • un pachet praf de copt. CREMA: 1/4 kg nuci
  • 1/4 kg smintina(un borcan mare)
  • un pachet zahar vanilat
  • 8 linguri zahar pudra. GLAZURA: 1/2 pachet unt
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura "toamnei" cu prune

Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Prajitura cu mascarpone si zmeura

Blat: Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri