autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de smantana

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2005

Ingrediente
Pentru crema de smantana:, 1 kg. de smantana, 8 linguri cu faina, 2 galbenusuri, 100 gr. stafide, 50 ml.esenta de rom, 4 linguri cu zahar, Pentru aluatul special, 250 gr. unt sau margarina, 250 gr. faina, 50 gr. branza proaspata de vac, 2 linguri cu zahari, , ,

Dificultate: Redusa Timp: 5h

14 voturi

Mod de preparare

Aluatul se pregateste cu 4-5 ore mai devreme, sau chiar cu o zi innainte.


Branza de vaci se freaca bine cu o furculita sau se trece prin sita.Adaugam untul sau margarina moale si se freca pana obtinem o pasta omogena.Adaugam faina putin cat putin pana se incorporeaza toata.Framantam bine aluatul apoi il introducem la frigider intr-o folie de plastic pentru 4-5 ore.ATENTIE! Nu trebuie sa inghete.


Crema de smantana se pregateste foarte simplu:amestecam toate ingredientele bine pana obtinem o compozitie omogena.Aluatul se intinde ajutandu-ne de putina faina ca sa nu se lipeasca.Tapetam o tava de marime medie cu acest aluat.Lasam sa se rasfranga peste marginile tavei cam 3-4 cm.de aluat.rasturnam crema de smantana,apoi asezam cu grija peste compozitia marginile rasfrante ale foii de aluat.


Se da la cuptor pentru 50 de minute la foc mic.Cand deasupra a prins o culoare aurie insemna ca prajitura este coapta.


Se intareste a doua zi,cand se poate taia.Cine doreste o poate servi si fierbinte,inda nu poate fi portionata bine.Facultativ, atunci cand s-a racit bine poate fi pudrata cu putin zahar vanilat.Daca insa este foarte dulce nu mai este asa de gustoasa si de parfumata

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

5h

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema de smantana:
  • 1 kg. de smantana
  • 8 linguri cu faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. stafide
  • 50 ml.esenta de rom
  • 4 linguri cu zahar
  • Pentru aluatul special
  • 250 gr. unt sau margarina
  • 250 gr. faina
  • 50 gr. branza proaspata de vac
  • 2 linguri cu zahari

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de MIHAI ROTARU

Supa crema de ciuperci

Se spala ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta toate firele de nisip. Se pun la calit imreuna

241 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Creveti cu smantana

Crevetii se spala sub jet de apa. Intr-o craticioara se incalzeste uleiul, apoi se adauga deodata

102 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu peste

Escalop de soia cu ciuperci

Soia se pregateste in conformitate cu indicatiile de pe ambalaj. Rumenim foarte usor faina.Lasam

12 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri