autor:

gabriela bacila

» » Prajituri

Prajitura cu crema de unt

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blat: albusele se bat spuma, se adauga zaharul si se continua pina cind spuma se intareste.


Se adauga galbenusele pe rind, dupa care se pune faina si nuca.


Se coace.


Crema: 3 oua intregi se amesteca cu 150 gr zahar si se fierb pe abur pana cind se ingroasa crema. Dupa racire se amesteca cu untul. 100 gr zahar se pune la caramelizat si cind este aproape gata se adauga nuca. Dupa racire se macina fie prin masina de nuca, fie cu sucitorul.


Peste blat se intinde crema, iar peste se aduaga glazura.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 90 gr nuca macinata
  • crema:
  • 3 oua intregi
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • glazura:
  • 100 gr zahar caramelizat
  • 100 gr nuca taiata marunt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela bacila

Caltabos

Organele si carnea se pun la fiert intr-o oala mare. Se fierb pina cind carnea de porc este bine

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare

0 voturi    2 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Prajituri
Pandispan

Pandispan

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă rece,se adaugă zahărul și se continuă

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Chec cu albusuri

Chec cu albusuri

Se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de migdale; se adauga apoi faina amestecata cu praful de

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri