autor:

gabriela bacila

» » Prajituri

Prajitura cu crema de unt

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blat: albusele se bat spuma, se adauga zaharul si se continua pina cind spuma se intareste.


Se adauga galbenusele pe rind, dupa care se pune faina si nuca.


Se coace.


Crema: 3 oua intregi se amesteca cu 150 gr zahar si se fierb pe abur pana cind se ingroasa crema. Dupa racire se amesteca cu untul. 100 gr zahar se pune la caramelizat si cind este aproape gata se adauga nuca. Dupa racire se macina fie prin masina de nuca, fie cu sucitorul.


Peste blat se intinde crema, iar peste se aduaga glazura.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 90 gr nuca macinata
  • crema:
  • 3 oua intregi
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • glazura:
  • 100 gr zahar caramelizat
  • 100 gr nuca taiata marunt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela bacila

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare

0 voturi    2 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Dulceata de pepene galben

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Zaharul cu 3 linguri de apa se pune pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa cu crema de branza

Negresa cu crema de branza

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Pentru aluat eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse