autor:

gabriela bacila

» » Prajituri

Prajitura cu crema de unt

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blat: albusele se bat spuma, se adauga zaharul si se continua pina cind spuma se intareste.


Se adauga galbenusele pe rind, dupa care se pune faina si nuca.


Se coace.


Crema: 3 oua intregi se amesteca cu 150 gr zahar si se fierb pe abur pana cind se ingroasa crema. Dupa racire se amesteca cu untul. 100 gr zahar se pune la caramelizat si cind este aproape gata se adauga nuca. Dupa racire se macina fie prin masina de nuca, fie cu sucitorul.


Peste blat se intinde crema, iar peste se aduaga glazura.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 90 gr nuca macinata
  • crema:
  • 3 oua intregi
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • glazura:
  • 100 gr zahar caramelizat
  • 100 gr nuca taiata marunt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela bacila

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Dulceata de pepene galben

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Zaharul cu 3 linguri de apa se pune pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Tort cu mousse de ciocolata si pepene galben

Blat: Oul se amesteca cu zaharul, faina, laptele, uleiul, zaharul vanilat, 1/2 praf de copt și

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura "toamnei" cu prune

Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Prajitura cu mascarpone si zmeura

Blat: Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri