autor:

gabriela bacila

» » Prajituri

Prajitura cu crema de unt

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
blat:, 6 oua, 180 gr zahar, 70 gr faina, 90 gr nuca macinata, , crema:, 3 oua intregi, 150 gr zahar, 200 gr unt, , glazura:, 100 gr zahar caramelizat, 100 gr nuca taiata marunt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Blat: albusele se bat spuma, se adauga zaharul si se continua pina cind spuma se intareste.


Se adauga galbenusele pe rind, dupa care se pune faina si nuca.


Se coace.


Crema: 3 oua intregi se amesteca cu 150 gr zahar si se fierb pe abur pana cind se ingroasa crema. Dupa racire se amesteca cu untul. 100 gr zahar se pune la caramelizat si cind este aproape gata se adauga nuca. Dupa racire se macina fie prin masina de nuca, fie cu sucitorul.


Peste blat se intinde crema, iar peste se aduaga glazura.
Blat: albusele se bat spuma, se adauga zaharul si se continua pina cind spuma se intareste.


Se adauga galbenusele pe rind, dupa care se
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu crema de unt

Jumatate din cantitatea de zahar, adica 100 g se caramelizeaza intr-un vas si se stinge cu 75 ml

21 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Prajitura cu blat de cocos

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul

11 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 90 gr nuca macinata
  • crema:
  • 3 oua intregi
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • glazura:
  • 100 gr zahar caramelizat
  • 100 gr nuca taiata marunt

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila

Tort cu mousse de lamaie

Blat: 5 galbenusuri,100 gr zahar,1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt,2 ½ linguri faina,2

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Caltabos

Organele si carnea se pun la fiert intr-o oala mare. Se fierb pina cind carnea de porc este bine

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje