autor:

Timea

» » Prajituri

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.


Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.


Crema: frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu faina si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.


Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit.


Mixam 200 ml frisca si adaugam in ea crema de vanilie racita mixand pana se omogenizeaza.


Blatul racit il taiem in doua si ungem prima foaie cu crema de mai sus. Asezam peste crema a doua foaie.


Mixam inca 200 ml frisca si ungem a doua foaie cu frisca.


Ciocolata o topim in cuptorul cu microunde sau pe aburi impreuna cu untul si ornam prajitura cu aceasta glazura. (la microunde se pune in reprize de aprox 15 secunde si se amesteca dupa fiecare repriza)


Dam prajitura la rece minim 1-2 ore inainte de a servi.


Prajitura este mai buna a doua zi.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Incercati si voi ,este foarte buna !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Usor de pregatit si foarte buna !

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

    Minunata !

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Ce buna este aceasta crema !!! Frumos decorata si poza minunata !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • - 4 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 3 linguri lapte
  • - 3 linguri ulei
  • - 7 linguri faina
  • - 2 linguri cacao
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - un varf de sare
  • Crema:
  • - 2 galbenusuri
  • - 3 linguri zahar
  • - 2 linguri faina
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - esenta de vanilie
  • - 250 ml lapte
  • - 70 gr unt
  • - 200 ml frisca lichida
  • Ornat:
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 50 gr ciocolata
  • - 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Timea

Piept de pui dulce cu susan

Amestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan. Pieptul de pui il taiem

2 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Tort cu menta si ciocolata

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe

4 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Incercati si voi ,este foarte buna !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu budinca

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi

144 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra,

3 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri