autor:

Timea

» » Prajituri

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Ingrediente
Blat, - 4 oua, - 150 gr zahar, - 3 linguri lapte, - 3 linguri ulei, - 7 linguri faina, - 2 linguri cacao, - 1 lingurita praf de copt, - un varf de sare, Crema:, - 2 galbenusuri, - 3 linguri zahar, - 2 linguri faina, - 1 plic zahar vanilat, - esenta de vanilie, - 250 ml lapte, - 70 gr unt, - 200 ml frisca lichida, Ornat:, - 200 ml frisca lichida, - 50 gr ciocolata, - 1 lingurita unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.


Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.


Crema: frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu faina si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.


Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit.


Mixam 200 ml frisca si adaugam in ea crema de vanilie racita mixand pana se omogenizeaza.


Blatul racit il taiem in doua si ungem prima foaie cu crema de mai sus. Asezam peste crema a doua foaie.


Mixam inca 200 ml frisca si ungem a doua foaie cu frisca.


Ciocolata o topim in cuptorul cu microunde sau pe aburi impreuna cu untul si ornam prajitura cu aceasta glazura. (la microunde se pune in reprize de aprox 15 secunde si se amesteca dupa fiecare repriza)


Dam prajitura la rece minim 1-2 ore inainte de a servi.


Prajitura este mai buna a doua zi.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Incercati si voi ,este foarte buna !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Usor de pregatit si foarte buna !

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

    Minunata !

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Ce buna este aceasta crema !!! Frumos decorata si poza minunata !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • - 4 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 3 linguri lapte
  • - 3 linguri ulei
  • - 7 linguri faina
  • - 2 linguri cacao
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - un varf de sare
  • Crema:
  • - 2 galbenusuri
  • - 3 linguri zahar
  • - 2 linguri faina
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - esenta de vanilie
  • - 250 ml lapte
  • - 70 gr unt
  • - 200 ml frisca lichida
  • Ornat:
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 50 gr ciocolata
  • - 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Timea

Fursecuri cu lamaie

Intr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare,

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Chec cu cirese confiate la slow cooker Crock Pot

Mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,

58 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Carne de vitel in sos de legume cu vin la slow cooker Crock Pot

Curatam si spalam legumele dupa caz. Taiem ceapa, ardeii si morcovii cubulete mici si le punem in

59 voturi    4 comentarii
4h 50 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Incercati si voi ,este foarte buna !



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri