autor:

Timea

» » Prajituri

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.


Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.


Crema: frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu faina si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.


Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit.


Mixam 200 ml frisca si adaugam in ea crema de vanilie racita mixand pana se omogenizeaza.


Blatul racit il taiem in doua si ungem prima foaie cu crema de mai sus. Asezam peste crema a doua foaie.


Mixam inca 200 ml frisca si ungem a doua foaie cu frisca.


Ciocolata o topim in cuptorul cu microunde sau pe aburi impreuna cu untul si ornam prajitura cu aceasta glazura. (la microunde se pune in reprize de aprox 15 secunde si se amesteca dupa fiecare repriza)


Dam prajitura la rece minim 1-2 ore inainte de a servi.


Prajitura este mai buna a doua zi.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Incercati si voi ,este foarte buna !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Usor de pregatit si foarte buna !

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

    Minunata !

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Ce buna este aceasta crema !!! Frumos decorata si poza minunata !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • - 4 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 3 linguri lapte
  • - 3 linguri ulei
  • - 7 linguri faina
  • - 2 linguri cacao
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - un varf de sare
  • Crema:
  • - 2 galbenusuri
  • - 3 linguri zahar
  • - 2 linguri faina
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - esenta de vanilie
  • - 250 ml lapte
  • - 70 gr unt
  • - 200 ml frisca lichida
  • Ornat:
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 50 gr ciocolata
  • - 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Timea

Tocanita de legume

Curatam si spalam legumele. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute. Calim

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu mure si afine

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Muffins cu afine

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul

3 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Incercati si voi ,este foarte buna !

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa cu crema de branza

Negresa cu crema de branza

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Pentru aluat eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse