autor:

Ginny C

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu crema nuga

Autor: Ginny C (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol se freaca margarina cu nucile, ouale, cacaoa si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul. In caramel se adauga cate o lingura din crema de margarina si se amesteca. Dupa ce se incorporeaza totul, se ia de pe foc.


Se intinde intre foi. Deasupra ei se pune un carpator sau o carte sa stea presata.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Genoveva (Chef de cuisine):

    Exact cum facea bunica, insa nu mi se pare suficient de multa crema cat iese din cantitatile respective... sau poate nu am avut eu inima sa intind destul de bine umplutura.... mmm cred ca trebuie sa mai fac o data ca sa ma decid :)) O recomand cu caldura!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Vitoreanu , 13 iulie 2014

    fff buna.

  • Fara foto

    Jeny Bejan , 17 decembrie 2013

    F0ARTE BUNA !!!

  • Fara foto

    Elenarodica Brandusa , 12 decembrie 2013

    Foarte buna si delicioasa .!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      BUNA - SE SALVEAZA !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Si noua ne place mult aceasta crema...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      E foarte aspectoasa.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      F.buna !

    • naty

      naty (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      trebuie sa o fac si eu..arata gustos:D

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte, foarte gustoasa ! ai votul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Imi place tare mult..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

32 voturi

Ingrediente

  • 5 foi napolitane
  • 250 g margarina
  • 3 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 cana nuci
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie sau portocala.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ginny C

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

42 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

Amandine

Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea. Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri.

28 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

11 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Elena Vitoreanu

fff buna.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

1. Freaca margarina (acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat pana ce vei obtine o compozitie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri