autor:

Georgiana Cosac

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu crema nuga

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
5 foi napolitane, 250 g margarina, 3 oua, 2 cani zahar, 1 cana nuci, 1 lingura cacao, coaja de lamaie sau portocala.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

32 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se freaca margarina cu nucile, ouale, cacaoa si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul. In caramel se adauga cate o lingura din crema de margarina si se amesteca. Dupa ce se incorporeaza totul, se ia de pe foc.


Se intinde intre foi. Deasupra ei se pune un carpator sau o carte sa stea presata.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Genoveva (Chef de cuisine):

    Exact cum facea bunica, insa nu mi se pare suficient de multa crema cat iese din cantitatile respective... sau poate nu am avut eu inima sa intind destul de bine umplutura.... mmm cred ca trebuie sa mai fac o data ca sa ma decid :)) O recomand cu caldura!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirela , 10 august 2015

    se poate pune ulei de cocos in loc de margarina?

  • Fara foto

    Elena Vitoreanu , 13 iulie 2014

    fff buna.

  • Fara foto

    Jeny Bejan , 17 decembrie 2013

    F0ARTE BUNA !!!

    • Fara foto

      Elenarodica Brandusa , 12 decembrie 2013

      Foarte buna si delicioasa .!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      BUNA - SE SALVEAZA !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Si noua ne place mult aceasta crema...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      E foarte aspectoasa.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      F.buna !

    • naty

      naty (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      trebuie sa o fac si eu..arata gustos:D

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte, foarte gustoasa ! ai votul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Imi place tare mult..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

32 voturi

Ingrediente

  • 5 foi napolitane
  • 250 g margarina
  • 3 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 cana nuci
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie sau portocala.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Georgiana Cosac

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Dulceata de nuci verzi

Se vor folosi nuci crude, care au inca partea lemnoasa. Se va pregati un vas cu apa rece si suc de

1 vot    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

11 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

mirela

se poate pune ulei de cocos in loc de margarina?



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu mere fara coacere

Prajitura cu mere fara coacere

Merele spalate si bine sterse le dam pe razatoarea cu gauri mari si apoi le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Praful din cele

2 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Negresa cu cocos

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de zahar si cacao, amestecati bine pana

15 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri