Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Ingrediente

  • Blat de ciocolată
  • 110 g făină;
  • 40 g cacao pudră;
  • 30 g unt moale;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 2 ouă;
  • 150 g zahăr;
  • un praf de sare;
  • 100 ml lapte cald;
  • Stratul de dovleac
  • 500 g dovleac plăcintar;
  • un praf de scorțișoară măcinată;
  • 100 g zahăr;
  • coajă de la o lămâie;
  • 2 linguri praf de budincă de vanilie;

Mod de preparare

Blat

- Preincălziti cuptorul la 180 de grade;

- Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea;

- Se bat ouăle spumă impreună cu o lingură de zahăr;

- Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, pană devine cremos;

- Adăugati ouăle peste compoziția de unt și mixați bine;

- Adăugati jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați pană la omogenizare;

- Apoi adăugati jumătate din lapte și mixați din nou;

- Repetați procedura: adăugati cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine;

- Dați la cuptor blatul simplu pentru 15 – 20 de minute, într-o tavă cu pereții detașabili tapetată cu hârtie de copt;

Stratul de dovleac

- Spălați dovleacul, curățați-l și dați pe răzătoarea mică;

- Puneți-l pe foc mic într-o cratiță, împreună cu zahărul;

- Amestecați, lăsând să se gătească pentru câteva minute, cât să se pătrundă; aproximativ 15-20 de minute;

- Adăugați scorțișoara și coaja de lămâie, iar la sfârșit adăugați cele 2 linguri de praf de budincă și lăsați la răcit;

- Adăugați peste blatul scos din cuptor și răcit puțin, apoi reintroduceți la copt, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise