autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu Fanta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
7 oua, 100 ml.ulei, 7 linguri zahar farin, 5 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 praf copt, , crema 1 - 1 kg. brinza dulce, 1 pachet unt, 8 linguri zahar farin, crema 2. - 1 sticla fanta de 0,750 ml.2 plicuri budinca vanillie,8 linguri zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

112 voturi

Mod de preparare

Blatul: galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul, cacaoa, praful de copt, uleiul si faina.


Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma.


Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul. Cind este gata se scoate din cuptor se se lasa sa se raceasca.


Apoi se pune crema care se obtine astfel: se freaca untul cu zaharul, apoi se pune brinza dulce, se amesteca pina se omogenizeaza totul si se pune si esenta de vanilie.


Se intinde crema pe toata suprafata blatului.


Peste ea se intinde crema 2 care se obtine astfel:


Se pune pe foc Fanta cu cele 8 linguri de zahar. Cind da in fiert se pune budinca de vanilie amestecata cu putina Fanta, sa nu faca cocoloase.


Se amesteca incontinuu pina se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca si se intinde peste cealalta crema.

Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu fanta

Blat: Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul cate putin,galbenusurile si zaharul vanilat.Faina

32 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura cu Fanta

Blatul se insiropeaza cu siropul facut din 12 linguri de zahar si 2 cani de apa. Se orneaza pe deasupra

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Buzu Creola

    Buzu Creola (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

    Acum fac aceasta prajitura dupa reteta dumneavoastra. Am toate componentele la racit si d-abia astept sa o asamblez. Am sa revin maine cu comentriu despre gust si cu fotografii ( daca o sa mai am ce fotografia).

  • Fara foto

    serban raula , 09 aprilie 2010

    este gustoasa si buna se face foarte repede

Dificultate

Medie

Timp

1h

112 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 100 ml.ulei
  • 7 linguri zahar farin
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • crema 1 - 1 kg. brinza dulce
  • 1 pachet unt
  • 8 linguri zahar farin
  • crema 2. - 1 sticla fanta de 0,750 ml.2 plicuri budinca vanillie,8 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Buzu Creola (Chef de cuisine)

Acum fac aceasta prajitura dupa reteta dumneavoastra. Am toate componentele la racit si d-abia astept sa o asamblez. Am sa revin maine cu comentriu despre gust si cu fotografii ( daca o sa mai am ce fotografia).

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje