autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu Fanta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
7 oua, 100 ml.ulei, 7 linguri zahar farin, 5 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 praf copt, , crema 1 - 1 kg. brinza dulce, 1 pachet unt, 8 linguri zahar farin, crema 2. - 1 sticla fanta de 0,750 ml.2 plicuri budinca vanillie,8 linguri zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

112 voturi

Mod de preparare

Blatul: galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul, cacaoa, praful de copt, uleiul si faina.


Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma.


Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul. Cind este gata se scoate din cuptor se se lasa sa se raceasca.


Apoi se pune crema care se obtine astfel: se freaca untul cu zaharul, apoi se pune brinza dulce, se amesteca pina se omogenizeaza totul si se pune si esenta de vanilie.


Se intinde crema pe toata suprafata blatului.


Peste ea se intinde crema 2 care se obtine astfel:


Se pune pe foc Fanta cu cele 8 linguri de zahar. Cind da in fiert se pune budinca de vanilie amestecata cu putina Fanta, sa nu faca cocoloase.


Se amesteca incontinuu pina se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca si se intinde peste cealalta crema.


  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Buzu Creola

    Buzu Creola (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

    Acum fac aceasta prajitura dupa reteta dumneavoastra. Am toate componentele la racit si d-abia astept sa o asamblez. Am sa revin maine cu comentriu despre gust si cu fotografii ( daca o sa mai am ce fotografia).

  • Fara foto

    serban raula , 09 aprilie 2010

    este gustoasa si buna se face foarte repede

Dificultate

Medie

Timp

1h

112 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 100 ml.ulei
  • 7 linguri zahar farin
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • crema 1 - 1 kg. brinza dulce
  • 1 pachet unt
  • 8 linguri zahar farin
  • crema 2. - 1 sticla fanta de 0,750 ml.2 plicuri budinca vanillie,8 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

288 voturi    18 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Buzu Creola (Chef de cuisine)

Acum fac aceasta prajitura dupa reteta dumneavoastra. Am toate componentele la racit si d-abia astept sa o asamblez. Am sa revin maine cu comentriu despre gust si cu fotografii ( daca o sa mai am ce fotografia).



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura Jerbo

Prajitura Jerbo

Faina cu margarina, ouale si zaharul se framanta bine, peste care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si cu bicarbonatul stins

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse