Prajitura cu foi de miere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu foi de miere

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • 4 linguri miere de albina
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 250 g zahar
  • 600 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja si zeama de lamaie
  • Ingrediente crema de vanilie si lamaie
  • 400 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 1 l lapte
  • 300 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Mai folosim :
  • 300 g gem de coarne

Mod de preparare

Preparare foi:

Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul, mierea de albine si se continua mixarea pana cand se topeste intreaga cantitate de zahar. Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, extractul de vanilie si coaja de lamaie.

La final se pune faina amestecand pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Fiecare foaie pe aluat se coace pe dosul tavii, in cuptorul preincalzit la 175 grade aproximativ 15- 20 minute. Se desprind calde de pe tava si se lasa sa se raceasca.

Preparare crema de vanilie si lamaie:

Intr-o cratita se amesteca se amesteca zaharul cu jumatate din cantitatea de lapte si se pune la fiert, la foc mic. Restul de lapte rece se amesteca cu amidonul. Peste laptele cald se adauga treptat amestecul de amidon, amestecand mereu cu ajutorul unui tel pana se obtine o crema mai groasa. Se trage de pe foc, se adauga zeama de lamaie si extractul de vanilie, apoi se lasa sa se raceasca complet. Separat se mixeaza untul pana devine usor spumos, apoi se adauga peste crema rece si se mixeaza in continuare.

Asamblare si decorare prajitura:

Se tapeteava tava in care am copt foile cu folie alimentara, se pune prima foaie si peste ea punem jumatate din crema, se adauga a doua foaie, apoi se adauga gemul de coarne, si la final cea de-a treia foaie deasupra.

Se acopera cu un strat subtire de crema, si se lasa la rece peste noapte. A doua zi se portioneaza dupa preferinte si se serveste cu pofta. Gustul este divin si cu siguranta nu te poti opri la o singura portie !!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise