autor:

Alexandrina

» » , , Aluaturi si Foietaje, Prajituri, Retete de post

Prajitura cu foi din suc de rosii

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
Foi: 11 linguri zahar, 11 linguri ulei, 11 linguri suc de rosii, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, faina cat cuprinde., Crema: 1 pachet margarina Rama, 1 cana zahar pudra, 4 linguri gris, apa, vanilie, zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

50 voturi

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au iesit 3 foi, mai maricele); se intind foi care se coc pe dosul tavii, nu foarte mult (la cuptorul meu au mers cam 12 minute, daca le lasam mai mult se maroneau prea tare).


Pentru crema se freaca margarina cu zaharul; se adauga treptat fiertura de gris, facuta din cele 4 linguri de gris si apa, se amesteca; se aromatizeaza cu vanilie si zeama de lamaie. ung foile cu crema (cum mi-au iesit doar trei foi le-am uns doar cu crema de gris, am renuntat la gem); se poate glazura, daca se doreste.


Eu pun peste prajitura un fund de lemn; o tai a doua zi. De ceva vreme fac aceasta prajitura la sarbatori, impreuna cu prajitura pe care o cunosc sub denumirea Mimoza (ambele retete le am de la cumnata mea).


Presupun ca e o reteta destul de cunoscuta, dar e una din preferatele mele.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Tania Manole (Maestru bucatar):

    eu fac prajitura asta cand suntem in post si am pofta de cava dulce ;)). adevaratca e foarte usor de facut si foarte buna.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    Da, o pregatesc din tinerete si este foarte buna si colorata natural.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Alexandrina, imi aminteste prajitura de copilarie. Mama facea ceva asemanator.

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Imi aduc aminte ca mama le facea dar de post umplute cu gem eu voi incerca cu frisca sa vad ce iese :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Super !

    • Fara foto

      cryss , 22 iunie 2010

      am facut aceasta prajitura, am respectat cantitatile, dar foile mi-au iesit cam tari, oare am pus prea multa faina(nu se specifica cata faina trebuie)??si in plus este prea dulce crema...a ta arata foarte binee;felicitari pt prezentare!!

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      O reteta de post colorata natural. Voi incerca si eu, dar cred ca le umplu cu gem de fructe.

    • Fara foto

      cititor , 15 februarie 2010

      In loc de bicarbonat de sodiu,folositi bicarbonat de amoniu....vor fi mult mai fragede foile.Dizolvati bicarbonatul de amoniu in sucul de rosii.Daca nu o faceti de post,fierbeti grisul in lapte...va fi mult mai gustoasa.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      este foparte buna! Si eu p pregatesc de multi ani!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      cum sa nu cunosc prajitura asta??? E din perioada aia indepartata cand faceam din nimic niste prajituri mortale!! Bucataresele romance sunt cele mai bune!!! Traiasca!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      ft interesanta in mod sigur o voi proba!

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Da, este foarte cunoscuta, asa cum spui tu, Alexandrina! Si e bine ca mi-ai reamintit-o! Prajitura aceasta este de post, se face foarte usor,si este foarte ieftina. Eu am facut-o la pomana de post a bunicii si a placut mult tuturor.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Cred ca este delicioasa!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Asta e si parerea mea, cu gem de caise merge cel mai bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Cred ca e foarte aromata cu gem de caise.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

50 voturi

Ingrediente

  • Foi: 11 linguri zahar
  • 11 linguri ulei
  • 11 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
  • faina cat cuprinde.
  • Crema: 1 pachet margarina Rama
  • 1 cana zahar pudra
  • 4 linguri gris
  • apa
  • vanilie
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Alexandrina

Pasca poloneza

Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti

Pasca in trei straturi

Intai pregatim smantana: punem malai intr-un bol, punem deasupra un tifon impaturit in trei, punem

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Drob de ciuperci

Mai intai am scos ciupercile din conserva, le-am trecut printr-un jet de apa rece si le-am scurs. Am

1 vot    2 comentarii
1h
Aperitive cu legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Alexandrina, imi aminteste prajitura de copilarie. Mama facea ceva asemanator.



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Icre de fasole

Icre de fasole

Fasolea am pus-o de seara in apa la inmuiat .A doua zi am fiert-o(de doua ori) 10 minute, într-o oală, până s-a format

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post
Placinta clasica cu mere

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se adauga zahar. Se pun la calit. Cand

11 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse