autor:

Fara foto

» » Prajituri

PRAJITURA CU FOI FRAGEDE

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
Pentru foi: 1 ou, 6 linguri lapte, 6 linguri zahar, faina cat cuprinde, 2 linguri miere, 1 lingura grasime, 1 lingura cu varf de amoniac stins cu otet., Pentru crema: 500 ml lapte, 12 linguri zahar, 4-5 linguri gris, 1/2 pachet de unt, coaja si zeama de la o lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Foile: Se amesteca toate ingredientele si se freaca pe un vas cu apa fierbinte pana se dizolva, dupa care se pune faina cat cuprinde.


Se framanta pana devine un aluat mai vascos, se imparte in patru parti egale din care de intind patru foi, ce se coc pe fundul tavii tapetate cu faina, la foc potrivit timp de 10 minute.


Crema: Laptele se fierbe cu 2 linguri de zahar si 4-5 linguri gris, pana devine de consistenta unei smantani groase.


Se da la rece.


Separat se freaca spuma 1/2 pachet de unt cu 10 linguri de zahar, apoi se adauga treptat cate o lingura de gris cu lapte. La final se adauga coaja si zeama de la o lamaie.


Se ung foile si se da la rece intre doua funduri pana a doua zi, dupa care se taie si se pudreaza.
Foile: Se amesteca toate ingredientele si se freaca pe un vas cu apa fierbinte pana se dizolva, dupa care se pune faina cat cuprinde.


S
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu foi fragede si umplutura de mere

Separam ouale, iar albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam pe rand si galbenusurile,

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in

65 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi: 1 ou
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura grasime
  • 1 lingura cu varf de amoniac stins cu otet.
  • Pentru crema: 500 ml lapte
  • 12 linguri zahar
  • 4-5 linguri gris
  • 1/2 pachet de unt
  • coaja si zeama de la o lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru

Prajitura cu crema de nuci

Blatul se obtine prin omogenizarea ingredientelor. Apoi ungeti o tava cu unt si tapeteaz-o cu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Fursecuri cu gem

Freci spuma margarina cu zaharul, adaugi mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul si sarea si omogenizezi

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Prajitura cu crema caramel

Preparare aluat: Freci spuma untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugi treptat oul, mierea,

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje