autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu foi Lica

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
200 g unt, 2 cutii lapte condensat, 300 g miez de nuca macinata sau nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Untul se bate spuma si se incorporeaza treptat, cite o lingura,laptele condensat caramelizat (are o consistenta foarte groasa si o culoare maronie).


Se adauga si nuca.


Se ung cu crema foile de napolitana, suprapunindu-le, in 4-5 straturi. Partea de deasupra nu se unge.


Se pune o greutate peste prajitura si se da la rece pentru citeva ore.


Apoi se taie patratele cu un cutit ascutit.
Retete
Alte retete din Prajituri

Placinta cu mere (de post)

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in

19 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Prajitura intoarsa cu mere si biscuiti

Albusurile se bat spuma. Apa si zaharulse fierb. Asa fierbinte, se pune peste albus, mixindu-se

11 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

    O bunatate ! Eu mai folosesc o crema din rahat si lamaie.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 2 cutii lapte condensat
  • 300 g miez de nuca macinata sau nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de miha278

Rulada cu crema de lapte

Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare

16 voturi    13 comentarii
2h
Prajituri

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit

23 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

Stangluri cu ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi.

65 voturi    18 comentarii
2h
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate ! Eu mai folosesc o crema din rahat si lamaie.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Tort cu sarlota si ciocolata

Tort cu sarlota si ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu aroma de citrice

Prajitura cu aroma de citrice

1.Se prepara blatul alb,mixand albusurile separate cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat ,coaja rasa.Se incorporeaza si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri