autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi si crema de ness

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot.


Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit.


Dupa ce s-au copt foile le taiem pe lunfime in doua, cat foile sunt calde si obtinem astfel 4 foi pe care le lasam sa se raceasca.


Facem crema amestecand nessul cu apa, frisca, sare, zahar , esenta de vanilie.


Se bate bine de tot cu mixerul pina se leaga , apoi adaugam nuca si dam la rece cam 20 minute.


Adaugam mascarpone si bucatele de fructe confiate.


Pentru glazura topim ciocolata dupa ce am rupto in bucatele mici. O lasam sa se raceasca si apoi o omogenizam cu margarina sau untul batut spuma.


Montam prajitura:o foaie, crema, alta foaie, crema pina se termina toate cele 4 foi si crema.


Imbracam prajitura in glazura de ciocolata si o ornam cu fructe confiate.


Dam prajitura lunguiata pentru cateva ore la frigider sa se intareasca glazura dupa care se poate portiona.


Pofta mare !


PS. O parte din reteta am luat-o din revista Clik-Pofta buna !

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

    Delicioasa si apetisanta!*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

    5*le meriti din plin.

  • SCUMPU CRISTINA

    SCUMPU CRISTINA (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Arata foarte bine ! Maine o incerc si eu ! Pupici........

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      bun,bun,bun!*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      O reteta ce te imbie sa intri in bucatarie,Extraordinar de usoara si sigur foarte gustoasa!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      Yumi,yumi, ce buna tre sa fi fost...cred ca am s-o incerc si eu.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 125 g margarina
  • Crema:
  • 2 plicuri ness( 4 lingurite)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura apa
  • 100 g zahar praf
  • o esenta vanilie
  • 150 g nucu prajite si sfaramate
  • sare
  • cateva fructe confiate
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 125 g margarina
  • fructe confiate pentru decor( mango)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Verzisoarele se spala bine ( pot fi proaspete sau congelate) iar daca sunt mai maricele se taie in

1 vot    1 comentariu
50 min
Supe de legume

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si apetisanta!*****

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri