autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi si crema de ness

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Ingrediente
Foi:, , 400 g faina, 1 ou, 75 g zahar, 1 lingura miere, 4 linguri lapte, 1 praf de copt, 125 g margarina, , Crema:, , 2 plicuri ness( 4 lingurite), 200 ml frisca lichida, 200 g mascarpone, 1 lingura apa, 100 g zahar praf, o esenta vanilie, 150 g nucu prajite si sfaramate, sare, cateva fructe confiate, , Glazura:, , 100 g ciocolata menaj, 125 g margarina, fructe confiate pentru decor( mango)

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot.


Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit.


Dupa ce s-au copt foile le taiem pe lunfime in doua, cat foile sunt calde si obtinem astfel 4 foi pe care le lasam sa se raceasca.


Facem crema amestecand nessul cu apa, frisca, sare, zahar , esenta de vanilie.


Se bate bine de tot cu mixerul pina se leaga , apoi adaugam nuca si dam la rece cam 20 minute.


Adaugam mascarpone si bucatele de fructe confiate.


Pentru glazura topim ciocolata dupa ce am rupto in bucatele mici. O lasam sa se raceasca si apoi o omogenizam cu margarina sau untul batut spuma.


Montam prajitura:o foaie, crema, alta foaie, crema pina se termina toate cele 4 foi si crema.


Imbracam prajitura in glazura de ciocolata si o ornam cu fructe confiate.


Dam prajitura lunguiata pentru cateva ore la frigider sa se intareasca glazura dupa care se poate portiona.


Pofta mare !


PS. O parte din reteta am luat-o din revista Clik-Pofta buna !
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Crema de zahar ars in cupe de mar

Mai intai pregatim merele. In partea de deasupra taiem un capac, apoi cu ajutorul unei linguri de

15 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Rulouri cu gem/dulceata

Pentru micul dejun, sunt apreciate de toata familia. Aroma si savoare, nu se poate sa nu va tenteze

4 voturi    0 comentarii
1h 39 min
Dulciuri diverse

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

    Delicioasa si apetisanta!*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

    5*le meriti din plin.

  • SCUMPU CRISTINA

    SCUMPU CRISTINA (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Arata foarte bine ! Maine o incerc si eu ! Pupici........

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      bun,bun,bun!*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      O reteta ce te imbie sa intri in bucatarie,Extraordinar de usoara si sigur foarte gustoasa!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      Yumi,yumi, ce buna tre sa fi fost...cred ca am s-o incerc si eu.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 125 g margarina
  • Crema:
  • 2 plicuri ness( 4 lingurite)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura apa
  • 100 g zahar praf
  • o esenta vanilie
  • 150 g nucu prajite si sfaramate
  • sare
  • cateva fructe confiate
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 125 g margarina
  • fructe confiate pentru decor( mango)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Tarta cu visine si dulce de leche

Spalam visinele apoi le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt congelate

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

Bucata de ceafa de porc se feliaza astfel ca sa aiba cam 1,5 cm grosime . Intr-un vas mai mare cu

1 vot    0 comentarii
50 min
Fripturi

Ciorba radauteana de ciuperci

Legumele le curatam si le taiem fasii sau le radem pe razatoarea mare , iar ceapa o lasam intreaga

3 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si apetisanta!*****



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec cu portocale

Chec cu portocale

Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar.Adaugam coaja razuita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec pufos cu oreo

Chec pufos cu oreo

Incingeti cuptorul electric la 175-180 grade , cu ventilatie 150 grade , gaz treapta 2 Intr-o punga zdrobiti 5-6 biscuiti ( bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse