autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi si crema de ness

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Ingrediente
Foi:, , 400 g faina, 1 ou, 75 g zahar, 1 lingura miere, 4 linguri lapte, 1 praf de copt, 125 g margarina, , Crema:, , 2 plicuri ness( 4 lingurite), 200 ml frisca lichida, 200 g mascarpone, 1 lingura apa, 100 g zahar praf, o esenta vanilie, 150 g nucu prajite si sfaramate, sare, cateva fructe confiate, , Glazura:, , 100 g ciocolata menaj, 125 g margarina, fructe confiate pentru decor( mango)

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot.


Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit.


Dupa ce s-au copt foile le taiem pe lunfime in doua, cat foile sunt calde si obtinem astfel 4 foi pe care le lasam sa se raceasca.


Facem crema amestecand nessul cu apa, frisca, sare, zahar , esenta de vanilie.


Se bate bine de tot cu mixerul pina se leaga , apoi adaugam nuca si dam la rece cam 20 minute.


Adaugam mascarpone si bucatele de fructe confiate.


Pentru glazura topim ciocolata dupa ce am rupto in bucatele mici. O lasam sa se raceasca si apoi o omogenizam cu margarina sau untul batut spuma.


Montam prajitura:o foaie, crema, alta foaie, crema pina se termina toate cele 4 foi si crema.


Imbracam prajitura in glazura de ciocolata si o ornam cu fructe confiate.


Dam prajitura lunguiata pentru cateva ore la frigider sa se intareasca glazura dupa care se poate portiona.


Pofta mare !


PS. O parte din reteta am luat-o din revista Clik-Pofta buna !

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

    Delicioasa si apetisanta!*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

    5*le meriti din plin.

  • SCUMPU CRISTINA

    SCUMPU CRISTINA (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Arata foarte bine ! Maine o incerc si eu ! Pupici........

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      bun,bun,bun!*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      O reteta ce te imbie sa intri in bucatarie,Extraordinar de usoara si sigur foarte gustoasa!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      Yumi,yumi, ce buna tre sa fi fost...cred ca am s-o incerc si eu.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 125 g margarina
  • Crema:
  • 2 plicuri ness( 4 lingurite)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura apa
  • 100 g zahar praf
  • o esenta vanilie
  • 150 g nucu prajite si sfaramate
  • sare
  • cateva fructe confiate
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 125 g margarina
  • fructe confiate pentru decor( mango)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

Amestecam bine de tot, intr-un bol mai mare,faina cu sarea si cu piperul. Carnea de curcan o dezosam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu mere si bezea

Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se amesteca cu 3 linguri gris si

14 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si apetisanta!*****



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa pufoasa

Negresa pufoasa

Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Spargeti oul, puneti un praf de sare, adaugati o lingura de zahar, o lingura de scortisoara si amestecati bine compozitia, pana devine

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri