autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu frisca

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina,, o cutie de compot de ananas, un plic de crema de vanilie, un plic praf frisca nuca de cocos sau cacao

Dificultate: Medie Timp: 55 min

54 voturi

Mod de preparare

Se prepara un blat din 6 albusuri bine batute cu 6 linguri de zahar; se adauga galbenusurile si faina; se unge tava aragazului cu unt, se tapeteaza cu faina si se pune blatul la copt timp de 20 de minute.


Se insiropeaza blatul cu zeama compotului. Fructele se toaca si se aseaza peste blat.


Se prepara crema de vanilie si se pune peste fructe; deasupra se aseaza frisca si se presara cu nuca de cocos sau cacaua.


Se pune la frigider.


Se portioneaza in romburi si se serveste foarte bine racita

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

55 min

54 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina,
  • o cutie de compot de ananas
  • un plic de crema de vanilie
  • un plic praf frisca nuca de cocos sau cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

288 voturi    18 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec pufos

Chec pufos

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

-Se pregătesc toate ingredientele și se tapetează tava fie cu hârtie de copt, fie ”clasic” se unge cu puțin ulei

6 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse