autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu frisca

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se prepara un blat din 6 albusuri bine batute cu 6 linguri de zahar; se adauga galbenusurile si faina; se unge tava aragazului cu unt, se tapeteaza cu faina si se pune blatul la copt timp de 20 de minute.


Se insiropeaza blatul cu zeama compotului. Fructele se toaca si se aseaza peste blat.


Se prepara crema de vanilie si se pune peste fructe; deasupra se aseaza frisca si se presara cu nuca de cocos sau cacaua.


Se pune la frigider.


Se portioneaza in romburi si se serveste foarte bine racita

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

55 min

54 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina,
  • o cutie de compot de ananas
  • un plic de crema de vanilie
  • un plic praf frisca nuca de cocos sau cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri