prajitura cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 100 g unt
  • 300 g zahar
  • 250 g faina
  • un virf de lingurita sare
  • o lingurita praf de copt
  • 15 ml rom
  • un plic cu zahar vanilat
  • 3/4 kg fructe
  • 50 g pesmet
  • 1/2 lingurita scortisoara sau 1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare

Fructele se pregatesc si se amesteca cu pesmetul si scortisoara sau vanilia. Se tapeteaza cu margarina solida si faina tava. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si romul si se bat in continuare pina se intaresc. Se pun galbenusurile si untul topit, dar rece, amestecindu-se putin cu telul, de 4-5 ori, apoi se adauga toata faina, impreuna cu praful de copt si sarea si se amesteca usor cu telul. Compozitia se desarta in tava, se niveleaza si deasupra ei se presara fructele, fara zahar. Tava se introduce in cuptorul incalzit dinainte, unde se lasa la foc mijlociu, 30-40 min. Nu se deschide cuptorul 20 min; dupa aceea, tava se poate intoarce daca cuptorul nu coace uniform. Prajitura se lasa sa se rsceasca in tava, apoi se pudreaza cu zahar si se taie in bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise