autor:

Sidy

» » Prajituri

Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
Blat 1:, , 6 albusuri, 9 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt, 1 punga fructe de padure congelate, , Blat 2:, , 6 galbenusuri, 2 linguri untura( marga), 1 lingura bicarbonat stins( pf copt), 3 linguri zahar, faina cat cuprinde, 100 ml zeama de la fructele de padure congelate, , Crema :, , 1 pachet unt, 5 linguri zahar, 1 budinca vanilie, 500 ml lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Blatul 1:


Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul.


Se bat bine pina se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse.


In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade introducem tava cu hartia de copt unsa cu putin unt si cu aceasta compozitie moale ca un pandispan. O lasam sa se coaca bine si testam cu scobitoarea.


Cand e coapta o scoatem cu hartie cu tot si o lasam sa se raceasca.


Blatul 2:


Galbenusurile se freaca bine cu untura( margarina) apoi adaugam bicarbonatul stins, zaharul, zeama de fructe si faina. Daca doriti sa fie de o culoare mai inchisa puteti adauga 2 linguri cacao.


Amestecam bine toate ingredientele si le dam in tava captusita cu hartie de copt unsa cu putin unt, la cuptor sa se coaca. Verificam cu scobitoarea.


Crema:


Facem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa se raceasca. Adaugam untul si mixam bine sa obtinem o crema pufoasa.


Intre cele doua blaturi punem crema si deasupra pudram cu zahar praf.


Pofta mare !


Tips:


Blatul 2 se poate insiropa cu un sirop cu esenta de rom.


Se poate face o glazura de ciocolata care sa se puna peste prajitura...
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure

Crusta: Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Biscuitii ii macinam in robot si ii amestecam

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Prajiturica cu afine

Am separat albusurile de galbenusuri si am batut bine albusurile spuma dupa care am adaugat zaharul

9 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia , 02 mai 2010

    Fructe de padure,minunat.

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Excelenta prajtura....cred ca a fost si tare gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 6 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 punga fructe de padure congelate
  • Blat 2:
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri untura( marga)
  • 1 lingura bicarbonat stins( pf copt)
  • 3 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • 100 ml zeama de la fructele de padure congelate
  • Crema :
  • 1 pachet unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 budinca vanilie
  • 500 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Paste (spaghete) cu ton, rosii si busuioc

Curatam usturoiul si il tocam marunt. Intr-o cratita nonaderenta punem putin ulei vegetal de pe

1 vot    0 comentarii
3 min
Mancaruri cu peste

Camembert in grilaj crocant

Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei. Se ├«ncalze┼čte cuptorul la 200 g C. Aluatul se

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Silvia

Fructe de padure,minunat.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat. Intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse