autor:

Sidy

» » Prajituri

Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
Blat 1:, , 6 albusuri, 9 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt, 1 punga fructe de padure congelate, , Blat 2:, , 6 galbenusuri, 2 linguri untura( marga), 1 lingura bicarbonat stins( pf copt), 3 linguri zahar, faina cat cuprinde, 100 ml zeama de la fructele de padure congelate, , Crema :, , 1 pachet unt, 5 linguri zahar, 1 budinca vanilie, 500 ml lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Blatul 1:


Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul.


Se bat bine pina se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse.


In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade introducem tava cu hartia de copt unsa cu putin unt si cu aceasta compozitie moale ca un pandispan. O lasam sa se coaca bine si testam cu scobitoarea.


Cand e coapta o scoatem cu hartie cu tot si o lasam sa se raceasca.


Blatul 2:


Galbenusurile se freaca bine cu untura( margarina) apoi adaugam bicarbonatul stins, zaharul, zeama de fructe si faina. Daca doriti sa fie de o culoare mai inchisa puteti adauga 2 linguri cacao.


Amestecam bine toate ingredientele si le dam in tava captusita cu hartie de copt unsa cu putin unt, la cuptor sa se coaca. Verificam cu scobitoarea.


Crema:


Facem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa se raceasca. Adaugam untul si mixam bine sa obtinem o crema pufoasa.


Intre cele doua blaturi punem crema si deasupra pudram cu zahar praf.


Pofta mare !


Tips:


Blatul 2 se poate insiropa cu un sirop cu esenta de rom.


Se poate face o glazura de ciocolata care sa se puna peste prajitura...
Retete
Alte retete din Prajituri

CORNULETE DE POST

Pentru a face coca, se framanta margarina cu uleiul, otetul, apa, sarea, zaharul si faina in cantitatile

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Dulceata din fructe de soc

Desfacem bobitele de soc de pe crengute. Vom alege doar fructele bine coapte. Le spalam in doua trei

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia , 02 mai 2010

    Fructe de padure,minunat.

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Excelenta prajtura....cred ca a fost si tare gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 6 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 punga fructe de padure congelate
  • Blat 2:
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri untura( marga)
  • 1 lingura bicarbonat stins( pf copt)
  • 3 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • 100 ml zeama de la fructele de padure congelate
  • Crema :
  • 1 pachet unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 budinca vanilie
  • 500 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Pulpa de miel perfecta

Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste

0 voturi    0 comentarii
3h 40 min
Retete de Pasti

Ciorba de stevie cu afumatura

Afumatura o portionam si o punem la fiert in 1,5 l apa in care vom face ciorba. Curatam stevia de

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Drob de miel cu oua de prepelita

Spalam maruntaiele si le taiem marunt, toacam ceapa, ardeiul si usturoiul. Rumenim putin ,intr-o

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

Silvia

Fructe de padure,minunat.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se topeste la foc mic. Se ia de pe foc,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti pasii pentru a va ajuta. Veti

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri