autor:

Georgiana Cosac

» » Prajituri

Prajitura cu gem, nuca si bezea

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
Blat: 2 oua, 200 g zahar tos, 200 g unt, 200 g faina, sare., , Umplutura: 1 borcan gem, 200 g nuci macinate, esenta de rom., , Bezea: 4 albusuri, 250 g zahar pudra, 1 praf sare, vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Coca: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, untul, apoi treptat faina. La sfarsit se pun albusurile batute spuma amestecandu-se usor.


Se toarna in tava tapetata cu unt si faina, apoi se lasa la cuptor aproximativ 10-15 minute, cat sa se coaca pe jumatate.


Umplutura: Se amesteca gemul cu nucile si esenta de rom.


Bezea: Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si vanilia.


Dupa ce s-a copt pe jumatate, se scoate blatul din cuptor, se intinde umplutura, dupa care se intinde si bezeaua.


Se da din nou la cuptor si se lasa pana se coace.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Blat: 2 oua
  • 200 g zahar tos
  • 200 g unt
  • 200 g faina
  • sare.
  • Umplutura: 1 borcan gem
  • 200 g nuci macinate
  • esenta de rom.
  • Bezea: 4 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 1 praf sare
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Georgiana Cosac

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Dulceata de nuci verzi

Se vor folosi nuci crude, care au inca partea lemnoasa. Se va pregati un vas cu apa rece si suc de

1 vot    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

11 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri