autor:

Georgiana Cosac

» » Prajituri

Prajitura cu gem, nuca si bezea

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
Blat: 2 oua, 200 g zahar tos, 200 g unt, 200 g faina, sare., , Umplutura: 1 borcan gem, 200 g nuci macinate, esenta de rom., , Bezea: 4 albusuri, 250 g zahar pudra, 1 praf sare, vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Coca: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, untul, apoi treptat faina. La sfarsit se pun albusurile batute spuma amestecandu-se usor.


Se toarna in tava tapetata cu unt si faina, apoi se lasa la cuptor aproximativ 10-15 minute, cat sa se coaca pe jumatate.


Umplutura: Se amesteca gemul cu nucile si esenta de rom.


Bezea: Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si vanilia.


Dupa ce s-a copt pe jumatate, se scoate blatul din cuptor, se intinde umplutura, dupa care se intinde si bezeaua.


Se da din nou la cuptor si se lasa pana se coace.
Retete
Alte retete din Prajituri

Gogosele Valentina

Intr-o craticioara se pune vinul la fiert,iar cand a dat in clocot se adauga untul,oprim focul si

29 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Tarta cu mere

Bati margarina spuma si aduagi zaharul si galbenusurile, separat bati albusurile apoi incorporez

4 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Blat: 2 oua
  • 200 g zahar tos
  • 200 g unt
  • 200 g faina
  • sare.
  • Umplutura: 1 borcan gem
  • 200 g nuci macinate
  • esenta de rom.
  • Bezea: 4 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 1 praf sare
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Dulceata de nuci verzi

Se vor folosi nuci crude, care au inca partea lemnoasa. Se va pregati un vas cu apa rece si suc de

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

16 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se topeste la foc mic. Se ia de pe foc,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti pasii pentru a va ajuta. Veti

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri