autor:

Georgiana Cosac

» » Prajituri

Prajitura cu gem, nuca si bezea

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
Blat: 2 oua, 200 g zahar tos, 200 g unt, 200 g faina, sare., , Umplutura: 1 borcan gem, 200 g nuci macinate, esenta de rom., , Bezea: 4 albusuri, 250 g zahar pudra, 1 praf sare, vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Coca: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, untul, apoi treptat faina. La sfarsit se pun albusurile batute spuma amestecandu-se usor.


Se toarna in tava tapetata cu unt si faina, apoi se lasa la cuptor aproximativ 10-15 minute, cat sa se coaca pe jumatate.


Umplutura: Se amesteca gemul cu nucile si esenta de rom.


Bezea: Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si vanilia.


Dupa ce s-a copt pe jumatate, se scoate blatul din cuptor, se intinde umplutura, dupa care se intinde si bezeaua.


Se da din nou la cuptor si se lasa pana se coace.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura cu branza dulce

Reteta este de pe blogul "Bucatar maniac".Pentru ca arata extraordinar,am zis ca trebuie s-o fac

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Tort tiramisu

Intr-un castron se amesteca mascarpone, frisca lichida si smantana. Toate aceste trei ingrediente

22 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Blat: 2 oua
  • 200 g zahar tos
  • 200 g unt
  • 200 g faina
  • sare.
  • Umplutura: 1 borcan gem
  • 200 g nuci macinate
  • esenta de rom.
  • Bezea: 4 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 1 praf sare
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand

11 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Dulceata de nuci verzi

Se vor folosi nuci crude, care au inca partea lemnoasa. Se va pregati un vas cu apa rece si suc de

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

17 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse