autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu gem si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Margarina( untul) tinuta la temperatura camerei de seara pina dimineata se amesteca cu cana cu zahar cu mixerul.


Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pina se topeste zaharul.


Praful de copt se amesteca cu faina.


Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie. compozitia astfel incat sa iasa aluatul ca si la un chec.


O tava de 27X39 cm o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu margarina.


Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C.


Albusurile le batem spuma apoi le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie .Mixam bine pina cand bezeaua se intareste.


Lasam sa se coaca blatul 15-20 minute, dupa care il scoatem si il ungem cu gem , presaram nuca prajita si intindem bezeaua deasupra , uniform, cu ajutorul unei linguri.


Dam iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pina creste bezeaua si capata o culoare aramie.


Scoatem prajitura sa se raceasca putin apoi o taiem asa calduta.


Se poate presara deasupra nuca de cocos colorata sau margelute alimentare...


Pofta mare !

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Vai,ce bună! Păstrează-mi un pic că vin repede!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    O prajitura rapida si usoara dar atat de bunaaaaaaaaaa ! pana am sa fac si eu...servesc de la tine o bucatica, hi,hi, multumesc frumos ! e delicioasa !

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    E nemaipomenita si usoara de pregatit!!sigur am sa o fac si strumfii mei se vor linge pe botic.Multumesc si felicitari pt o reteta asa de buna!!!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Ce bun e!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      wow...yami yami...:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      Ce frumoasa si aromata!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 g margarina(unt)
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g nuca prajita sfaramata
  • 250 g gem
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 cana = 250 ml

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker

Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom. Albusurile cu un strop de sare le mixam

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal- Multicooker Philips

Pulpa de porc se taie fileuri si se bate putin cu ciocanul de snitel. Asezonam fileurile si le dam

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

danutza (Chef de cuisine)

Vai,ce bună! Păstrează-mi un pic că vin repede!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale le mixam spuma cu un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura fara faina a la Jamie Oliver

Prajitura fara faina a la Jamie Oliver

Pentru inceput trebuie sa va spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pregatim o tava de 20x30 cm , pe

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri