autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu gem si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Margarina( untul) tinuta la temperatura camerei de seara pina dimineata se amesteca cu cana cu zahar cu mixerul.


Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pina se topeste zaharul.


Praful de copt se amesteca cu faina.


Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie. compozitia astfel incat sa iasa aluatul ca si la un chec.


O tava de 27X39 cm o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu margarina.


Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C.


Albusurile le batem spuma apoi le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie .Mixam bine pina cand bezeaua se intareste.


Lasam sa se coaca blatul 15-20 minute, dupa care il scoatem si il ungem cu gem , presaram nuca prajita si intindem bezeaua deasupra , uniform, cu ajutorul unei linguri.


Dam iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pina creste bezeaua si capata o culoare aramie.


Scoatem prajitura sa se raceasca putin apoi o taiem asa calduta.


Se poate presara deasupra nuca de cocos colorata sau margelute alimentare...


Pofta mare !

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Vai,ce bună! Păstrează-mi un pic că vin repede!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    O prajitura rapida si usoara dar atat de bunaaaaaaaaaa ! pana am sa fac si eu...servesc de la tine o bucatica, hi,hi, multumesc frumos ! e delicioasa !

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    E nemaipomenita si usoara de pregatit!!sigur am sa o fac si strumfii mei se vor linge pe botic.Multumesc si felicitari pt o reteta asa de buna!!!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Ce bun e!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      wow...yami yami...:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      Ce frumoasa si aromata!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 g margarina(unt)
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g nuca prajita sfaramata
  • 250 g gem
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 cana = 250 ml

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Bulion de rosii preparat in casa

Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de

27 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Prajitura cu prune

Prajitura aceasta se poate face cu orice fruct doriti voi. Prunele le spalam si apoi le scoatem

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Shaorma handmade

Preparam pentru inceput lipiile, in masina de paine, punand in cuva ingredientele exact in ordinea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

danutza (Chef de cuisine)

Vai,ce bună! Păstrează-mi un pic că vin repede!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu prune si nuca

Prajitura cu prune si nuca

Untul topit cu zaharul,ouale si laptele se mixeaza pana se dizolva zaharul, se adauga romul si apoi faina amestecata in prealabil cu

4 voturi    1 comentariu
55 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Preparare aluat: Intr-un bol se amesteca untul cu ouale, laptele, praful de copt si esenta de vanilie. Se adauga faina si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri