autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu gem si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Ingrediente
6 oua, 250 g margarina(unt), 1 cana zahar, 1 cana lapte, 3 cani faina, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 100 g nuca prajita sfaramata, 250 g gem, 10 linguri zahar, zeama de la 1/2 lamaie, , 1 cana = 250 ml

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Margarina( untul) tinuta la temperatura camerei de seara pina dimineata se amesteca cu cana cu zahar cu mixerul.


Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pina se topeste zaharul.


Praful de copt se amesteca cu faina.


Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie. compozitia astfel incat sa iasa aluatul ca si la un chec.


O tava de 27X39 cm o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu margarina.


Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C.


Albusurile le batem spuma apoi le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie .Mixam bine pina cand bezeaua se intareste.


Lasam sa se coaca blatul 15-20 minute, dupa care il scoatem si il ungem cu gem , presaram nuca prajita si intindem bezeaua deasupra , uniform, cu ajutorul unei linguri.


Dam iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pina creste bezeaua si capata o culoare aramie.


Scoatem prajitura sa se raceasca putin apoi o taiem asa calduta.


Se poate presara deasupra nuca de cocos colorata sau margelute alimentare...


Pofta mare !
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Prajitura sara-bezea si gem

Untul moale temperatura "camerei'' se bate cu 200g zahar, se adauga galbenusurile unul cite unul,amestecand

7 voturi    11 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Gogosi

La inceput se prepara maiaua din 2 linguri de zahar, drojdie, 2 linguri de faina amestecate cu apa

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Vai,ce bună! Păstrează-mi un pic că vin repede!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    O prajitura rapida si usoara dar atat de bunaaaaaaaaaa ! pana am sa fac si eu...servesc de la tine o bucatica, hi,hi, multumesc frumos ! e delicioasa !

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    E nemaipomenita si usoara de pregatit!!sigur am sa o fac si strumfii mei se vor linge pe botic.Multumesc si felicitari pt o reteta asa de buna!!!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Ce bun e!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      wow...yami yami...:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      Ce frumoasa si aromata!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 g margarina(unt)
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g nuca prajita sfaramata
  • 250 g gem
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 cana = 250 ml

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Pulpe de pui cu ardei rosii si masline

Curatam ceapa rosie si o taiem julien, iar cea verde o tocam cu codite cu tot.Ardeii ii curatam de

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne

Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Spalam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie. Piperul rosu il maruntim in mojar. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Tort cu piersici si mascarpone

Conform instructiunilor de pe pliculete,inmuiem gelatina in sucul de piersici bine scurse. Piersicile

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

danutza (Chef de cuisine)

Vai,ce bună! Păstrează-mi un pic că vin repede!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse