autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu gem si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Ingrediente
6 oua, 250 g margarina(unt), 1 cana zahar, 1 cana lapte, 3 cani faina, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 100 g nuca prajita sfaramata, 250 g gem, 10 linguri zahar, zeama de la 1/2 lamaie, , 1 cana = 250 ml

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Margarina( untul) tinuta la temperatura camerei de seara pina dimineata se amesteca cu cana cu zahar cu mixerul.


Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pina se topeste zaharul.


Praful de copt se amesteca cu faina.


Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie. compozitia astfel incat sa iasa aluatul ca si la un chec.


O tava de 27X39 cm o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu margarina.


Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C.


Albusurile le batem spuma apoi le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie .Mixam bine pina cand bezeaua se intareste.


Lasam sa se coaca blatul 15-20 minute, dupa care il scoatem si il ungem cu gem , presaram nuca prajita si intindem bezeaua deasupra , uniform, cu ajutorul unei linguri.


Dam iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pina creste bezeaua si capata o culoare aramie.


Scoatem prajitura sa se raceasca putin apoi o taiem asa calduta.


Se poate presara deasupra nuca de cocos colorata sau margelute alimentare...


Pofta mare !

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Vai,ce bună! Păstrează-mi un pic că vin repede!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    O prajitura rapida si usoara dar atat de bunaaaaaaaaaa ! pana am sa fac si eu...servesc de la tine o bucatica, hi,hi, multumesc frumos ! e delicioasa !

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    E nemaipomenita si usoara de pregatit!!sigur am sa o fac si strumfii mei se vor linge pe botic.Multumesc si felicitari pt o reteta asa de buna!!!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Ce bun e!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      wow...yami yami...:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      Ce frumoasa si aromata!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 g margarina(unt)
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g nuca prajita sfaramata
  • 250 g gem
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 cana = 250 ml

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Kalua Pig

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Placinta din iaurt si oua

Primele patru ingrediente sut obligatorii, restul...dupa bunul plac al fiecareia. Stafidele le hidratam

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

danutza (Chef de cuisine)

Vai,ce bună! Păstrează-mi un pic că vin repede!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri