autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura cu gem si nuca

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare


Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul,se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent.


Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g.


Tava se unge cu margarina Rama si se tapeteaza cu putina faina si se intinde coca ramasa.


Se intinde gemul si se presara nuca.Deasupra se toarna albusurile batute spuma ca o bezea, apoi se rade coca tinuta la rece.


Se da la cuptorul preincalzit in prealabil cca 1 ora sau in functie de cuptor.


Este o prajitura foarte buna pentru orice ocazie.


Ultima data am facut-o de Craciun si a avut mare succes.


  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2014

    multumesc mult fetelor...

  • Fara foto

    Liliana Constantinescu , 27 aprilie 2014

    ba da, eu sunt, si prajitura este f. buna, am mai facut-o dar am vrut sa imi amintesc reteta

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2014

    Multumesc Georgiana...

    • Fara foto

      Georgiana Zinca , 12 ianuarie 2014

      e foarte buna prajitura......o reteta minunata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Raluca este in fctie de cuptor...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Cu multa placere...Multumesc pt aprecieri si pt incredere...

    • Fara foto

      Roxana , 17 noiembrie 2013

      Este delicioasa toti prieteni mei o prefera, si am dat reteta foarte multor persoane multumesc Valentina!

    • Raluca

      Raluca (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2011

      Pare foarte simpla si gustoasa! Am salvat-o si vreau s-o fac, insa vreau sa intreb la ce temperatura se coace?

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      ce delicioasa e!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

      Multumesc mult...O sa va placa cu siguranta...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Foarte interesanta prajiturica ta,o salvez,multumesc!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Va multumesc mult pentru incredere...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Valentina e super prajitura ta !

    • Fara foto

      Sidy , 22 februarie 2010

      Ce bine arata prajiturica ta....Bravo ! Este una din preferatele noastre si uneori ii fac glazura de ciocolata deasupra.

    • Fara foto

      vera , 21 februarie 2010

      Buna reteta cu siguranta voi proba!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Multumesc mult...

    • meryln116

      meryln116 (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Am salvat si eu reteta si am s-o fac cat de curand.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Am pregatit-o de Craciun mai mult pentru colindatori,iar copilasilor le-a placut foarte mult.Eu asa procedez,pe langa banuti le ofer colindatorilor si cate un pachetel traditional(un covrigel,o prajiturica,un fruct si cateva nuci - eu asa procedez).Pregatesc multe dulciuri si am o fructiera etajata si amestec multe sortimente,iar aceasta prajitura chiar s-a bucurat de un real succes...

    • Fara foto

      vera , 03 august 2009

      Interesanta reteta, cred ca merge in orice moment, fie craciun sau orice alta zi!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Era in mare voga inainte de 1989,dar nu o vad pe masa de craciun dau alta sarbatoare. Am o intrebare personala si raspunsul il stiu deja....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Facx si eureteta asemanatoare. Eu o denumesc Figaro. E foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

136 voturi

Ingrediente

  • un pachet margarina Rama Maestro
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 500 g faina
  • un plic praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 400-500 g miez de nuca macinat
  • un borcan gem mai acrisor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc mult fetelor...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri