autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu gem

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja rasa de lamiie si sarea. adauga faina si la sfirsit albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie, intr-un strat nu prea gros.


Se coace in cuptor la foc potrivit 20 minute.


Se lasa sa se raceasca, se taie in doua si se umple cu un gem fin. Deasupra, se pudreaza cu zahar vanilat.


  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alexandra , 29 august 2009

    Este foarte buna.........Va recoman sa incercati...Pofta Buna:*:*:*:*:**

  • CristinaD

    CristinaD (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    nu este o prajitura spectaculoasa dar e destul de economica si repede de preparat.....

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

34 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr. unt sau margarina
  • 200 gr. zahar pudra
  • 250 gr. faina
  • coaja de lamiie
  • un virf de cutit de sare
  • gem

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

5 voturi    4 comentarii
nespecificat
Prajituri

alexandra

Este foarte buna.........Va recoman sa incercati...Pofta Buna:*:*:*:*:**

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat

0 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri
Pandispan

Pandispan

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă rece,se adaugă zahărul și se continuă

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri