autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu gem

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 oua, 200 gr. unt sau margarina, 200 gr. zahar pudra, 250 gr. faina, coaja de lamiie, un virf de cutit de sare, gem

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

34 voturi

Mod de preparare

Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja rasa de lamiie si sarea. adauga faina si la sfirsit albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie, intr-un strat nu prea gros.


Se coace in cuptor la foc potrivit 20 minute.


Se lasa sa se raceasca, se taie in doua si se umple cu un gem fin. Deasupra, se pudreaza cu zahar vanilat.


  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alexandra , 29 august 2009

    Este foarte buna.........Va recoman sa incercati...Pofta Buna:*:*:*:*:**

  • CristinaD

    CristinaD (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    nu este o prajitura spectaculoasa dar e destul de economica si repede de preparat.....

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

34 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr. unt sau margarina
  • 200 gr. zahar pudra
  • 250 gr. faina
  • coaja de lamiie
  • un virf de cutit de sare
  • gem

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

289 voturi    22 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

alexandra

Este foarte buna.........Va recoman sa incercati...Pofta Buna:*:*:*:*:**



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri