Prajitura cu glazura de zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu glazura de zmeura

Ingrediente

  • blat biscuiti;250 g biscuiti fragezi,100 g margarina,200 ml miere de albine lichida
  • blat copt;5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina,2 linguri ulei,un pic de sare,esenta
  • crema;100 g branza dulce de vaci,400 g iaurt fructe de padure(sau capsuni),zahar vanilat,3-4 linguri dulceata de zmeura,un plic gelatina alimentara
  • glazura;sirop concentrat de zmeura,200 g zahar pudra

Mod de preparare

1.Se prepara primul blat din bisscuiti.Se dau la robot biscuitii apoi se framanta cu margarina Unirea Original moale si mierea de albine,pana se omogenizeaza ingredientele.Se intinde acest amestec,intr-un strat uniform in forma in care vom monta prajitura.

2 Se prepara blatul copt astfel;se bat bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul,pana se obtine o bezea in care incorporam galbenusurile frecate un pic cu uleiul ,esenta si la urma faina.Se coace timp de 20 min.,la foc potrivit,intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.Se desprinde blatul de pe hartie cu lama unui cutit apoi se lasa sa se raceasca bine.

3.Se prepara crema mixand bine branzica cu iaurtul si zaharul vanilat apoi adaugam dulceata de zmeura si gelatina pe care mai intai o hidratam in apa rece si apoi o topim la bain marie,conform instructoiunilor de pe plic.

Aceasta crema se toarna peste blatul de biscuiti apoi se acopera cu blatul copt,se preseaza usor cu mana si se da la rece pentru cel putin 2 ore.

Se topeste zaharul pudra cu 2-3 linguri sirop concentrat din zmeura,pe flacara mica a aragazului.Se lasa sa se racoreasca un pic apoi adaugam un cub mic(cca.25g)de margarina,amestecand bine pana il incorporam in glazura.

Glazura se toarna calda pe prajitura rece netaiata si apoi se taie in romburi sau,taiata se toarna cu o lingurita deasupra fiecarui romb.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise