1.Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza galbenusurile zdrobite,esenta si la urma faina.Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor,cate 20 de minute,la foc potrivit.Se desprind de pe hartia pentru copt,cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.
2.Crema se prepara mixand smantana cu zaharul pudra si branza proaspata de vaci apoi se adauga geletina hidratata si apoi topita la bain marin(nu se fierbe).
Gutuia curatat de coaja se taie in cubulete mici ,apoi intr-o craticioara,se acopera cu apa si se fierbe cu 200 g zahar,pana se inmoaie bine.Se scurge de sirop si se lasa sa se raceasca bine.
3.Intr-o tava mai inalta ,de dimensiunea blaturilor,se monteaza primul blat apoi se toarna crema deasupra ,se presara cubuletele de gutuie,se vine cu al 2-lea blat deasupra ,se preseaza usor cu degetele si se lasa o ora la rece.
Gemul de gutui se freaca un pic cu siropul racit(se face ca o peltea)apoi se intinde deasupra prajiturii si se mai lasa o ora la frigider ,inainte de a o portiona.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii