autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Prajitura cu iaurt

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
3 cutii iaurt, 9-10 linguri zahar, 11 linguri ulei, 1 1/2 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere, coaja rasa de lamaie si de portocala, 1 pliculet zahar vanilat, faina cat cuprinde (ca la chec), , Am folosit pentru umplutura jumatate de ananas proaspat,o mandarina si o para..

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se toarna jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


La mijloc adaugati branza,mere,dovleac,gem,nuci,rahat - ce aveti dvs.,apoi turnati ultima jumatate din compozitie si introduceti tava la cuptor.Cand se raceste se pudreaza cu zahar pudra.


Am curatat de coaja,seminte,samburi dupa caz ananasul proaspat,mandarina,para si le-am taiat cubulete...

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    luminita , 15 februarie 2010

    cred ca ai uitat sa mai adaugi ceva la reteta ca asa cum ai scris nu merge lipseste ceva cred ca oua ce anume o leaga nici clatite nu faci fara ou

  • Fara foto

    geany , 09 februarie 2010

    3 cutii de jogurt,,, dar de cate grame? La zahar se da o doza fixa, dar la jogurt nu. Si inca o problema ar fi temperatura si timpul de coacere. mersi

  • Fara foto

    ELENA , 05 februarie 2010

    CAT DE MARE E CUTIA DE IAURT,GRAMAJ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Va multumesc ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Multumesc ...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      aveam si eu o reteta de placinta cu iaurt! A ta e altfel si interesanta!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Cred ca e tare buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Interesanta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 3 cutii iaurt
  • 9-10 linguri zahar
  • 11 linguri ulei
  • 1 1/2 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • coaja rasa de lamaie si de portocala
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • faina cat cuprinde (ca la chec)
  • Am folosit pentru umplutura jumatate de ananas proaspat,o mandarina si o para..

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

luminita

cred ca ai uitat sa mai adaugi ceva la reteta ca asa cum ai scris nu merge lipseste ceva cred ca oua ce anume o leaga nici clatite nu faci fara ou



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec pufos

Chec pufos

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

-Se pregătesc toate ingredientele și se tapetează tava fie cu hârtie de copt, fie ”clasic” se unge cu puțin ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse