autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu iaurt si prune

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2013

Ingrediente
6 oua, 8 linguri iaurt simplu, 1 cana de zahar, 1 cana si jumatate faina(s-ar putea sa nu va trebuiasca chiar toata daca ouale sunt mici), 8 linguri ulei, 1 plic praf de copt, 1 esenta rom, un castron prune fara samburi, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Punem ouale intr-un bol(ouale sa fie la temperatura camerei).


Le mixam impreuna cu zaharul,pe care il punem treptat.


Cand si-au dublat volumul ouale cu zaharul,incorporam uleiul.


Punem iartul si praful de copt,si le amestecam bine.


Adaugam esenta,iar la urma turnam faina,in ploaie,rand pe rand,timp in care mixam usor.


Luam o tava dreptunghiulara de cuptor.


O ungem cu margarina si asezam hartie de copt in ea.


Turnam toata compozitia in tava iar deasupra asezam prunele.


Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana ce prajitura este coapta(facem testul cu scobitoarea).


Cand e gata o scoatem si o lasam la racit.


Cand s-a racit presaram zahar pudra peste prajitura cu iaurt si prune si servim.


Pofta buna!!!

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2014

    Multumesc Rumiana.

  • Fara foto

    Rumiana Angelova , 01 februarie 2014

    O prajitura forte buna shi cu un spechial de gust.

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2013

    Va multumesc foarte mult si da se poate face si cu alte fructe. Elena nu stiu de ce ti-a ramas necoapta. La mine a iesit din prima si reteta o am de la o cunostinta!

    • Fara foto

      elena , 14 septembrie 2013

      am incercat-o de 2 ori si, de fiecare data, a ramas necoapta la interior!

    • Fara foto

      Marioara Terebesi , 14 septembrie 2013

      la cum arata trebuie sa fie si buna ,se pot folosi si ate fructe .

    • Fara foto

      Viorica Tiganescu , 04 septembrie 2013

      Am sa o incerc si eu <>>.

    • Fara foto

      RaDu AlEx , 22 august 2013

      Punem iartul si praful de copt, si le amestecam bine.

    • Fara foto

      Maria Dinca , 13 august 2013

      Putem folosi si mere sau alte fructe in loc de prune?

    • Fara foto

      Aurel Strutan , 13 august 2013

      cred ca e gustoasa.am s-o incerc si eu de sfanta marie mare!

    • Fara foto

      adriana chelea (Maestru bucatar) , 07 august 2013

      Delicioasa! Sambata am sa le-o fac si eu dragilor mei baieti.

    • Fara foto

      Chelea Adriana , 07 august 2013

      Delicioasa! Sambata am sa le-o fac si eu dragilor mei baieti.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 03 august 2013

      Eu ti-o recomand cu drag Victorita. Este foarte buna!

    • Fara foto

      victorita , 01 august 2013

      Cred ca este foarte buna.... o sa fac si eu una

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Ma bucur mult ca iti place Elena!Pup!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Ce gustoasa este! Fac si eu tot asa cu iaurt, e un deliciu! Felicitari Rocsi!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Cu mare drag te servesc Lia mai ales ca am in plan o prajitura cu prune cat mai curand!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Usor de executat si foarte gustoasa ! Servesc si eu o bucata :)

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Iese foarte buna sincer!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Nu am pus iaurt la tipul acesta de prajitura. De incercat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 8 linguri iaurt simplu
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si jumatate faina(s-ar putea sa nu va trebuiasca chiar toata daca ouale sunt mici)
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta rom
  • un castron prune fara samburi
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Rocsi

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Ciorba de legume

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Rumiana.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca, stafide si coaja de portocala

Cozonac cu nuca, stafide si coaja de portocala

Peste 100 gr de faina varsam 200 ml lapte caldut si amestecam repede cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase apoi intoarcem aluatul

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Dulcinele-biscuiti cu zahar

Dulcinele-biscuiti cu zahar

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade sau 200. Se pun ingridentele intr-un bol si se framanta un aluat care este putin lipicios -se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse