autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu iaurt si prune

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Punem ouale intr-un bol(ouale sa fie la temperatura camerei).


Le mixam impreuna cu zaharul,pe care il punem treptat.


Cand si-au dublat volumul ouale cu zaharul,incorporam uleiul.


Punem iartul si praful de copt,si le amestecam bine.


Adaugam esenta,iar la urma turnam faina,in ploaie,rand pe rand,timp in care mixam usor.


Luam o tava dreptunghiulara de cuptor.


O ungem cu margarina si asezam hartie de copt in ea.


Turnam toata compozitia in tava iar deasupra asezam prunele.


Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana ce prajitura este coapta(facem testul cu scobitoarea).


Cand e gata o scoatem si o lasam la racit.


Cand s-a racit presaram zahar pudra peste prajitura cu iaurt si prune si servim.


Pofta buna!!!

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2014

    Multumesc Rumiana.

  • Fara foto

    Rumiana Angelova , 01 februarie 2014

    O prajitura forte buna shi cu un spechial de gust.

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2013

    Va multumesc foarte mult si da se poate face si cu alte fructe. Elena nu stiu de ce ti-a ramas necoapta. La mine a iesit din prima si reteta o am de la o cunostinta!

    • Fara foto

      elena , 14 septembrie 2013

      am incercat-o de 2 ori si, de fiecare data, a ramas necoapta la interior!

    • Fara foto

      Marioara Terebesi , 14 septembrie 2013

      la cum arata trebuie sa fie si buna ,se pot folosi si ate fructe .

    • Fara foto

      Viorica Tiganescu , 04 septembrie 2013

      Am sa o incerc si eu <>>.

    • Fara foto

      RaDu AlEx , 22 august 2013

      Punem iartul si praful de copt, si le amestecam bine.

    • Fara foto

      Maria Dinca , 13 august 2013

      Putem folosi si mere sau alte fructe in loc de prune?

    • Fara foto

      Aurel Strutan , 13 august 2013

      cred ca e gustoasa.am s-o incerc si eu de sfanta marie mare!

    • Fara foto

      adriana chelea (Maestru bucatar) , 07 august 2013

      Delicioasa! Sambata am sa le-o fac si eu dragilor mei baieti.

    • Fara foto

      Chelea Adriana , 07 august 2013

      Delicioasa! Sambata am sa le-o fac si eu dragilor mei baieti.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 03 august 2013

      Eu ti-o recomand cu drag Victorita. Este foarte buna!

    • Fara foto

      victorita , 01 august 2013

      Cred ca este foarte buna.... o sa fac si eu una

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Ma bucur mult ca iti place Elena!Pup!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Ce gustoasa este! Fac si eu tot asa cu iaurt, e un deliciu! Felicitari Rocsi!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Cu mare drag te servesc Lia mai ales ca am in plan o prajitura cu prune cat mai curand!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Usor de executat si foarte gustoasa ! Servesc si eu o bucata :)

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Iese foarte buna sincer!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Nu am pus iaurt la tipul acesta de prajitura. De incercat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 8 linguri iaurt simplu
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si jumatate faina(s-ar putea sa nu va trebuiasca chiar toata daca ouale sunt mici)
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta rom
  • un castron prune fara samburi
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Rocsi

Placinta cu ghebe

Intai de toate, punem ghebele la fiert pentru a le desara, schimband doua ape. Dupa ce le-am desarat

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post

Melci cu branza dulce

Aluatul: Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei. Laptele il

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

Curatam ceapa, o tocam marunt. Nautul il scurgem de zeama, dar nu toata. Ciupercile le scurgem

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Rumiana.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere si branza de vaci

Tarta cu mere si branza de vaci

Pentru aceasta tarta m-am inspirat dintr-o reteta a Mihaelei Simandan. Mod de preparare aluat Batem ouale cu zaharul,adaugam untul,apoi

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Melci cu branza dulce

Melci cu branza dulce

Aluatul: Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse