Prajitura cu jeleu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu jeleu

Ingrediente

  • (pentru o tava de 35 cm) :
  • - 500 grame biscuiti (Petit Beurre)
  • - o cana zahar
  • - 3 linguri cacao
  • - o cana apa
  • - un plic budinca de vanilie
  • - doua plicuri Tort Gelee de la Dr.Oetker (rosu)
  • - un plic zahar vanilat
  • - doua banane
  • - stafide

Mod de preparare

Se prepara un sirop amestecand o cana de apa cu una de zahar si 3 linguri de cacao.Se fierbe pana cand devine consistent apoi se lasa la racit.Intr-o tava inalta se aseaza un strat de biscuiti(ca la piesele de lego),iar cu o lingura se toarna sirop deasupra.Apoi se va adauga un nou strat de biscuiti si bineinteles sirop.Se prepara budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si se toarna fierbinte in tava,astfel incat biscuitii sa fie in intregime acoperiti.Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se taie cele doua banane in rondele de aproximativ 3 mm si se aseaza in tava la distante egale.In spatiile goale se pot pune stafide.Se prepara jeleul dupa intructiunile aflate pe plic si se toarna cu grija in tava astfel incat fructele sa nu se deplaseze de la locul lor si sa fie in totalitate acoperite.Se lasa la rece pentru a se intari.

Se taie cand este rece si se serveste cu lingurita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise