autor:

Georgiana Cosac

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu kiwi

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Ingrediente
Pentru blat: 8 albusuri, 300 g zahar, 50 g mac, 50 g nuca de cocos, 7 linguri faina, Pentru crema: 8 galbenusuri, 500 ml lapte, un plic budinca vanilie Dr. Oetker, 1 pachet margarina, 5-6 linguri zahar., Alte ingrediente: cam 8 kiwi, 2 plicuri gelatina Tort Gelee transparent Dr. Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu lingura.


Se toarna in tava tapetata cu ulei si faina dupa care se lasa la cuptor pana se coace.


Crema: Laptele se amesteca cu galbenusurile, zaharul si praful de budinca.


Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.


Se ia de pe foc dupa care se incorporeaza margarina.


Dupa ce s-au racit atat crema cat si blatul, se intinde crema in strat uniform pe blat, apoi se aseaza feliutele de kiwi.


Se prepara gelatina conform instriuctiunilor de pe plic si se toarna peste prajitura acoperind bine fructele.


Se lasa cateva ore la frigider.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Prajitura racoroasa cu piure de castane si kiwi

Se prepara 2 blaturi de aceleasi dimensiuni din cate 5 albusuri mixate cu un praf de sarea apoi cu

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Prajitura cu kiwi

Amestecam ouale intregi cu zaharul si coaja de lamiie pina obtinem o crema, apoi adaugam uleiul alternind

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Ce frumoasa, buna cu kiwi.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Suna tare bine prajitura. Face pofta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Arata super !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Exotica prajitura ta ,imi place f tare. Ai votul meu.*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Grozava prajitura!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Super buna prajiturica ta,dar eu nu pot folosi kiwi deoarece atat eu cat si fiica mea avem alergie la acest fruct...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte bunã!si mie imi place mult kiwi:))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 50 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 7 linguri faina
  • Pentru crema: 8 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • un plic budinca vanilie Dr. Oetker
  • 1 pachet margarina
  • 5-6 linguri zahar.
  • Alte ingrediente: cam 8 kiwi
  • 2 plicuri gelatina Tort Gelee transparent Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand

11 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Dulceata de nuci verzi

Se vor folosi nuci crude, care au inca partea lemnoasa. Se va pregati un vas cu apa rece si suc de

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

17 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce frumoasa, buna cu kiwi.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat. Intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse