autor:

Georgiana Cosac

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu kiwi

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Ingrediente
Pentru blat: 8 albusuri, 300 g zahar, 50 g mac, 50 g nuca de cocos, 7 linguri faina, Pentru crema: 8 galbenusuri, 500 ml lapte, un plic budinca vanilie Dr. Oetker, 1 pachet margarina, 5-6 linguri zahar., Alte ingrediente: cam 8 kiwi, 2 plicuri gelatina Tort Gelee transparent Dr. Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu lingura.


Se toarna in tava tapetata cu ulei si faina dupa care se lasa la cuptor pana se coace.


Crema: Laptele se amesteca cu galbenusurile, zaharul si praful de budinca.


Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.


Se ia de pe foc dupa care se incorporeaza margarina.


Dupa ce s-au racit atat crema cat si blatul, se intinde crema in strat uniform pe blat, apoi se aseaza feliutele de kiwi.


Se prepara gelatina conform instriuctiunilor de pe plic si se toarna peste prajitura acoperind bine fructele.


Se lasa cateva ore la frigider.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Ce frumoasa, buna cu kiwi.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Suna tare bine prajitura. Face pofta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Arata super !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Exotica prajitura ta ,imi place f tare. Ai votul meu.*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Grozava prajitura!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Super buna prajiturica ta,dar eu nu pot folosi kiwi deoarece atat eu cat si fiica mea avem alergie la acest fruct...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte bunã!si mie imi place mult kiwi:))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 50 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 7 linguri faina
  • Pentru crema: 8 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • un plic budinca vanilie Dr. Oetker
  • 1 pachet margarina
  • 5-6 linguri zahar.
  • Alte ingrediente: cam 8 kiwi
  • 2 plicuri gelatina Tort Gelee transparent Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Georgiana Cosac

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

11 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

45 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi

Amandine

Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea. Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri.

30 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce frumoasa, buna cu kiwi.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec pufos

Chec pufos

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

-Se pregătesc toate ingredientele și se tapetează tava fie cu hârtie de copt, fie ”clasic” se unge cu puțin ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse