Prajitura cu mac si nuca de cocos

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mac si nuca de cocos

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 50 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 180g faina
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 1L lapte
  • un plic budinca vanilie Dr. Oetker
  • 250g margarina Rama
  • 150g zahar
  • 1 plic gelatina
  • Glazura:
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri apa
  • 50g margarina
  • 150g biscuiti Petit Beurre

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare dupa care se adauga treptat zaharul, macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu lingura.

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se lasa la cuptor pana se coace.

Crema: zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga praful de budinca si 900ml lapte.

Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Se ia de pe foc dupa care se incorporeaza margarina. Se hidrateaza gelatina in laptele ramas si se prepara conform instructiunilor de pe plic. Se lasa putin la racorit, apoi se incorporeaza in crema. Dupa ce s-au racit atat crema cat si blatul, se intinde crema in strat uniform pe blat, deasupra se aseaza unul langa celalalt biscuitii.

Glazura: zaharul, apa si cacaua se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul.

Se ia de pe foc, se incorporeaza margarina, se mai lasa un minut sa se mai racoreasca apoi se intinde peste biscuiti.

Ps: Prajitura se tine la frigider cateva ore inainte de a fi consumata si se taie cu lama cutitului usor umezita.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise