Prajitura cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • - 1 kg mere
  • - scortisoara
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • - 500 gr faina
  • - 150 gr untura
  • - 250 gr zahar
  • - 3 galbenusuri
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - pesmet
  • - 1 lingura smantana
  • - lapte

Mod de preparare

Curatam si dam prin razatoare merele. Amestecam merele rase cu 120 gr zahar (poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cum sunt merele, dulci sau acrisoare). Inainte sa le punem peste blat, le stoarcem bine, adaugam zaharul vanilat, scortisoara si 2 linguri rase de pesmet.

Intr-un vas mai mare punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam untura, 130 gr zahar, galbenusurile, smantana si incepem sa framantam. Daca nu se formeaza un aluat omogen, adaugam putin lapte caldut. Cand devine un aluat usor de modelat il impartim in doua parti egale. Tapetam o tava cu hartie de copt, intindem 1 parte din aluat, il asezam in tava, presaram pesmet, intindem merele, presaram scortisoara si din nou putin pesmet, iar deasupra vine cealalta parte din aluat. Intepam usor cu o furculita mica, pentru a iesi aerul si sa nu se umfle in timupl coacerii. Dam la cuptorul preincalzit aprox 30-40 minute. Cand s-a racit putin pudram cu zahar praf.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise