autor:

danna's blog

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu Mere (de Post)

Autor: danna's blog (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilinat.


Intr-un vas, punem cana de faina, cana de zahar si cana de gris, impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat. Le amestecam bine, impartind mai apoi compozitia rezultata, in 2 boluri.


La fel procedam si cu merele, le imartim in 2 parti.


Margarina o taiem in 3 parti egale si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici.


Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica cu putina margarina si pesmet.


Pe toata suprafata vasului asezam 1/3 din margarina taiata cubulete.


Continuam cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar, apoi 1/2 din compozitia de mere.


Peste mere adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar, inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata, continuam sa asezam si cealalta jumatate, cantitate de mere.


Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete.


Tocam nuca mai mare, presarand-o deasupra merelor.


Eu am pus si putina miere deasupra apoi am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la foc moderat..


Se lasa sa se raceasca (daca rezistati, caci miroase, pfoaii, nu am cuvinte :)) ), dupa care se portioneaza.

  • Reteta testata de 6 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • susu

    susu (Chef de cuisine):

    Revin iar cu un mesaj in legatura cu aceasta reteta minunata pe care am facut-o din nou. Tin sa multumesc autoarei pentru ca am facut-o dupa reteta ei chiar daca am mai intalnit-o. Incercati-o cu incredere. http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-de-mere-cu-blat-de-gris.html

  • Fara foto

    Dana_Dana (Chef de cuisine):

    Pentru o prajitura de post e buna.

  • Adina_Lupu

    Adina_Lupu (Chef de cuisine):

    Yummy...

    • susu

      susu (Chef de cuisine):

      Eu am facut aceasta reteta acum ani de zile, la fel de reticenta, chiar daca a mea nu este asa de aratoasa rezultatul e fenomenal, un fel de crumble cu prune, nu tre sa se lege nimic, faceti reteta asa cum este, vedeti si aici reteta mea, aceeasi, incercati-o cu incredere http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/2010/03/prajitura-de-mere-cu-blat-de-gris.html

    • Fara foto

      florina trifan (Maestru bucatar):

      delicioasa! se prepara foarte usor si foarte repede baietelul meu de 2 ani si jumatate a mincat-o cu placere :) o recomand mamicilor ocupate,care vor sa pregateasca rapid o dulciurica

    • Fara foto

      Mihaela A. (Bucatar sef):

      Am pregatit-o ieri, pentru a nu stiu cata oara! E delicioasa si primesc de fiecare data laude. Atentie la mere: de preferat merele foarte zemoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 42 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iarca Andreea Ioana , 10 decembrie 2013

    Gabriela Teodorescu multumesc mult, am facut-o fara nimic deasupra decat putin zahar pudra si a iesit minunata si asa.. :)

  • Fara foto

    Gabriela Teodorescu , 10 decembrie 2013

    Migdale crude, alune crude, fistic crud

  • Fara foto

    Gabriela Teodorescu , 10 decembrie 2013

    nu este deloc prea dulce pt ca merele sunt suficient de acrisoare, mie mi s-a parut chiar un pic nedulce

    • Fara foto

      Gabriela Teodorescu , 08 decembrie 2013

      am facut-o e f buna, dar nu va lacomiti sa o mancati cat e calda, e esential sa se raceasca bine

    • Fara foto

      Iarca Andreea Ioana , 30 noiembrie 2013

      As vrea sa fac azi aceasta prajiturica, dar eu sunt alergica la nuca :( ce as putea pune in loc? :D

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      Este foarte gustoasa !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      Foarte potrivita aceasta reteta de prajitura in perioda de post. Multumim.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      Foarte buna !

    • Fara foto

      Karoly Mathe , 22 noiembrie 2013

      imi place, like&share, particip

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      un deliciu...

    • Fara foto

      Gabriela Teodorescu , 17 noiembrie 2013

      abea astept s-o incerc, cred ca-i tare bun

    • Fara foto

      Monica Harosa Monica , 17 noiembrie 2013

      bine ca ansfrsit ai si tu rusine

    • Fara foto

      Siminela Asavoaei , 17 noiembrie 2013

      Nu-ti mai cer ca mi rusine :D

    • Fara foto

      Monica Harosa Monica , 16 noiembrie 2013

      am facuto si ieu buna rau

    • Fara foto

      Carmen Munteanu , 16 noiembrie 2013

      Mmmmmmmmmmmm

    • Fara foto

      coca ispir , 15 noiembrie 2013

      o nebunieeeeeeeeeee

    • Fara foto

      Silvia Serratore , 14 noiembrie 2013

      Banuiesc ca este buna dar ingrozitor de dulce. O sa incerc o varianta cu unt de cocos si stevia.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2013

      Eu am facut aceasta reteta acum ani de zile, la fel de reticenta, chiar daca a mea nu este asa de aratoasa rezultatul e fenomenal, un fel de crumble cu prune, nu tre sa se lege nimic, faceti reteta asa cum este, vedeti si aici reteta mea, aceeasi, incercati-o cu incredere http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/2010/03/prajitura-de-mere-cu-blat-de-gris.html

    • Fara foto

      mariana , 10 octombrie 2013

      oare merge si cu dovleac in loc de mere????

    • Fara foto

      Ana Pruna , 10 octombrie 2013

      blatul ala se lega prin untul care il pui si zeama de la mere...am facut si iesi super ok

    • Fara foto

      Mihaela Matei , 10 octombrie 2013

      intrebare pentru cei care au facut prajitura :compozitia este doar faina , gris si zahar, fara ou sau ceva sa o lege?

    • Fara foto

      lena , 09 octombrie 2013

      e foarte buna cu mere acrisoare, are un gust deosebit... dulce-acrisor.

    • Fara foto

      Norocia Cornelia , 22 septembrie 2013

      ...ESTE SUPERRRRRRR BUNA !...SI FOARTE USOR DE FACUT !

    • Fara foto

      Jaazi Zaidi , 22 septembrie 2013

      yaaaammmiiiiiiiiii

    • Fara foto

      Norocia Cornelia , 19 septembrie 2013

      ACUM AM BAGAT-O LA CUPTOR ...RETETA IMI PLACE CUM SUNA SI SINT SIGURA CA ESTE DELICIOASA ...MULTUMESC PT. RETETA ...O ZI EXCELENTA VA DORESC !

    • Fara foto

      Norocia Cornelia , 19 septembrie 2013

      are unt ...

    • Fara foto

      burlacu maricela , 18 septembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Preda Camelia , 04 septembrie 2013

      Am facut, o e f f buna...o s, o mai fac.

    • Fara foto

      Sanda Rizoiu , 01 septembrie 2013

      Delicioasa si usor de pregatit.

    • Fara foto

      Eniko-julia Szilagyi , 31 august 2013

      USOR-RAPID-DELICIOS

    • Fara foto

      Vicky Mo , 30 august 2013

      pai si blatul ala see you ce se leaga daca nu are picture de apa, ulei sau oua?

    • Fara foto

      IORDACHE MIRELA , 29 august 2013

      PENTRU BLAT NU MAI ESTE NEVOIE DE NIMIC SE LEAGA BLATUL ?VREAU SA FAC SAMBATA PT ZIUA BAIATULUI .CU MULTA STIMA ASTEPT UN RASPUNS.

    • Fara foto

      Dumitru Catalin Gheorghe , 12 august 2013

      valeeeeu

    • Fara foto

      Drumea Simona , 06 august 2013

      este chiar buna si usor crocanta.

    • Fara foto

      Mariana Simionescu , 06 august 2013

      Cred ca este foarte buna si observ ca si usor de preparat! Pofta buna! :)

    • Fara foto

      Geta Eftimie , 06 august 2013

      Cred că este foarte bună!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2012

      Perfecta, imi place combinatia de mere si scortisoara.

    • korinitza

      korinitza (Bucatar) , 30 noiembrie 2011

      Am incract-o si eu , si da intradevar cu o cana de zahar mi-a parut ca e prea dulce si eu am pus cam mlt mar,data viitoare deja am sa fac putin mai diferit, da a fost gustoasa si un miros de nedescris :)

    • Fara foto

      lacramioara1974 (Bucatar) , 25 martie 2011

      Am incercat reteta aseara.Parerea mea este .daca nu va plac prajiturile asa dulci,sa nu puneti o cana de zahar ci mai putin,cred ca ar iesi buna si cu o jumatate ,depinde de cat de dulci sunt merele.Se face teribil de usor,miroase atat de bine incat cu greu mi-am putut stapani membrii familiei sa nu guste din ea aseara si e intr-adevar delicioasa!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

      N-am mere suficiente, ca m-as fi apucat imediat sa o fac. Am udat tastatura!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

      Am făcut-o pe vremuri şi mi-a părut cam seacă. A ta are un aer mai bun!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

      hmmm...ce bine arata, un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

128 voturi

Ingrediente

  • -1 kg mere
  • -1 cana gris
  • -1 cana faina
  • -1 cana zahar
  • -200 gr margarina(sau unt daca nu o faceti de post)
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -1 plic praf copt
  • -200 gr nuca tocata.
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 linguri miere(optional).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de danna's blog

Clatite Banatene

Se prepara clatitele dupa metoda clasica,nici nu e cazul sa mai scriu modul de preparare,toata lumea

35 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Aripi de Curcan la Cuptor

Carnea se spala,se trece prin flacara pe toate partile... Ceapa si usturoiul se toaca marunt,se

14 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Tort cu Fructe de Padure

Incepem cu prepararea blatului:..Se mixeaza cele 5 oua cu un praf de sare,cand sunt batute bine si

24 voturi    17 comentarii
1h 40 min
Torturi

Iarca Andreea Ioana

Gabriela Teodorescu multumesc mult, am facut-o fara nimic deasupra decat putin zahar pudra si a iesit minunata si asa.. :)

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul

55 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un vas drojdia si adaugam apa usor calduta, uleiul si adaugam treptat faina pana se desprinde

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse