autor:

giorgiana

» » Prajituri

Prajitura cu mere (de post)

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Merele se rad pe razatoare, se amesteca bine cu zaharul, se adauga scortisoara si la sfarsit se incorporeaza faina + praful de copt.


Se unge o tava (putin mai mica decat cea de la aragaz) cu un strat gros de margarina si se toarna compozitia.


Se coace la foc potrivit, cuptorul incins dinainte, pana se desprinde de pe tava si se aureste bine, cca. 1 h.


In timpul cat se coace prajitura, ingredientele pentru glazura se pun intr-un vas si se fierb la foc mic, cu o tablita..


Dupa ce s-a copt imediat se toarna glazura calda.


Se lasa prajitura putin sa se raceasca, se taie bucatele cu cutitul trecut prin jet de apa ca sa se poata taia mult mai usor.


Glazura patrunde in prajitura si ii da un gust deosebit.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Amanda Buonaparte , 28 noiembrie 2013

    simpla,economica si gustoasa! mama o pregatea mereu in posturile mari ale anului! :)

  • Fara foto

    ioana (Bucatar sef) , 07 iunie 2010

    aceasta reteta o faceam cand aveam 12-13 ani, dar nu am mai facut-o de mult,uitasem si cum se face. de cateva zile m-am gandit numai la ea si uite ca am gasit-o......mersi mult pt postare....era un deliciu, abia astept sa o incerc iar...

  • Fara foto

    Nae Irina , 14 martie 2010

    CRED CA ACEASTA PRAJITURA ESTE FASCINANTA SI FOARTE GUSTOASA

    • Julia

      Julia (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      am facut prajitura ,a iesit f gustoasa si aspectul pe masura 5 stelute,succes

    • Fara foto

      anca , 04 decembrie 2009

      e faina reteta si buna am incercato si e minunata serios :-bd bv bv bv

    • Fara foto

      simona , 25 noiembrie 2009

      sper sa iasa buna prajiturica acuma o fac si eu da eu am pus si o lamaie raza si zahar vanilat scortisoara nu pun ca nu imi place in general scortisoara sper sa ii placa sotului meu cand vine de la munca

    • Fara foto

      luca virginia iasi , 20 noiembrie 2009

      stiam si eu reteta e foarte buna prajitura dar am fc fara glazura am pudrato cu zahar pudra daca mai pui si o lamie rasa ee si mai buna felicitari

    • Fara foto

      alina , 19 noiembrie 2009

      foarte buna reteta incercati-o

    • Fara foto

      andra , 19 noiembrie 2009

      reteta este foarte buna, dar m-ar interesa daca stie cineva prajitura "linter", nu stiu daca asa se scrie , si daca este de post. astept raspunsuri.

    • Fara foto

      ancuta , 18 noiembrie 2009

      acuma am terminat de facut prajitura si am gustat este foarte buna

    • Fara foto

      alexandra , 06 noiembrie 2009

      Foarte buna reteta...eu am pus si un pic de nuca la glazura.,..si a iesit foarte buna...:)

    • Fara foto

      florina , 05 august 2009

      Prajitura este fff buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

265 voturi

Ingrediente

  • cca. 1 kg. mere (2 cani cu mere rase
  • cu varf)
  • 2 cani cu varf de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 cani cu varf de zahar
  • scortisoara.
  • Glazura:
  • 125 g.margarina
  • 9 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • Cana sa fie o cana mare de ceai....

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de giorgiana

Chec aperitiv

Se pun intr-un castron faina, ouale sparte, uleiul si se amesteca pana la omogenizare. Praful de

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Tort Joffre

Se pune la fiert zaharul, cacaoa si apa. Se da in clocot 5 min. Se lasa putin la racit. CALDA fiind,

77 voturi    1 comentariu
3h
Torturi

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

30 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Amanda Buonaparte

simpla,economica si gustoasa! mama o pregatea mereu in posturile mari ale anului! :)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

1 vot    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri