festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu mere rapida

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Totul se amesteca foarte bine si se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Dupa ce se scoate din cuptor se pune sirop peste ea si se lasa sa se raceasca dupa care se taie.


  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sorinamihaela21 , 07 mai 2010

    chiar asa?

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

    Merele si dovleacul, necalite si fara scortisoara, miros a crud. Batranii, la tara stiu. Cei din Baragan cel putin asa prepara.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

64 voturi

Ingrediente

  • Blat: 2 cani mere rase
  • 2 cani cu faina
  • 2 linguri de margarina
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura amoniac stins in otet.
  • Sirop: o cana zahar
  • o cana apa
  • cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

2 voturi    4 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

sorinamihaela21

chiar asa?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Aluatul: Se pun intr-un bol ouale, laptele, uleiul, zaharul si plicul de amoniu stins si se amesteca; dupa care incepem sa punem faina.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri