autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mere si aluat de branza

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru o tava de 38/28 cm:, , Aluat:, , 1. 350 gr branza de vaci putin mai grasa, 2. 400 gr faina, 3. 1 plic si jumatate de praf de copt, 4. 6 linguri de zahar, 5. 1 plic zahar vanilat, 6. 1 ou, 7. 2 linguri de ulei, 8. 4-5 linguri de lapte, , Umplutura:, , 1. aprox.700 gr mere, 2. 2 linguri zahar pudra, 3. o lingura rasa cu pesmet, 4. un varf de scortisoara, 5. putina miere si optional 2 linguri de stafide

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

13 voturi

Mod de preparare

Cum merg pregatirile de Pasti? Este gata friptura, ouale-s vopsite? Copiii sunt nerabdatori sa-si primeasca de la "Urecheat" cadourile?


Miroase a verde, a soare, a zile linistite de primavara si bobocii liliacului de sub fereastra stau sa infloreasca! Abia astept, de o luna tot astept! :) . Sa fiti sanatosi si bucurosi, sa va fie casa plina de oameni dragi iar masa doldora de mancaruri dintre cele mai gustoase! Si sa fim cu totii macar un pic mai buni si mai darnici, putem incepe oricand :) !


Reteta de astazi e putin mai speciala pentru ca aluatul este cu branza de vaci. Nu este chiar desertul clasic, fiind destul de satioasa si mai nimerita ca gustare de sine statatoare ori dejun.


Amesteci faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Adaugi oul, branza scursa de lichid, uleiul, laptele si framanti. La inceput o sa fie o compozitie faramicioasa pe care o asezi pe suprafata de lucru tapetata cu faina si o framanti pana devine un aluat suplu, omogen, elastic. Pui "bila" de aluat direct in tava (tapetata cu hartie de copt) si intinzi cu facaletul foaia de aluat.


Merele le speli, le decojesti si le tai feliute apoi le pui precum tiglele, peste aluat. Peste mere torni in ploaie pesmetul, apoi zaharul amestecat cu scortisoara. Pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade cam 50 de minute. Cu 10 min inainte de terminarea timpului de coacere, scoti prajitura, o ungi cu putina miere si presari stafidele. Pofta buna!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eva Vasloban , 15 septembrie 2014

    Am mâncat din această prăjitură cu mere, e delicioasă, f.f. bună!!! Urmează s-o prepar și eu.

  • Fara foto

    Daniela Maxim , 06 septembrie 2014

    oare cum se poate intinde un aluat in tava cu facaletul?

  • Fara foto

    Paius , 04 septembrie 2013

    Abia astept sa o fac.....precis e delicioasa

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

      Foarte fina!***** Sarbatori Fericite!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2011

      O adevarata epopee-splendida prajitura si versurle deasemeni.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2011

      O minunatie, ce mai...... Salvat reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava de 38/28 cm:
  • Aluat:
  • 1. 350 gr branza de vaci putin mai grasa
  • 2. 400 gr faina
  • 3. 1 plic si jumatate de praf de copt
  • 4. 6 linguri de zahar
  • 5. 1 plic zahar vanilat
  • 6. 1 ou
  • 7. 2 linguri de ulei
  • 8. 4-5 linguri de lapte
  • Umplutura:
  • 1. aprox.700 gr mere
  • 2. 2 linguri zahar pudra
  • 3. o lingura rasa cu pesmet
  • 4. un varf de scortisoara
  • 5. putina miere si optional 2 linguri de stafide

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dulceata_de_trandafiri

Oua coapte

Duminica lenesa, de toamna...duminica tarzie cu mic-dejun in pat si muzica in surdina. S-aveti un

34 voturi    10 comentarii
15 min
Aperitive

Mancare de praz cu masline

Mare mi-a fost uimirea sa vad ca nu am inca intre retete mancarea de praz cu masline, atat de gustoasa

101 voturi    16 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Strudel de dovleac

Avantajul atunci cand ti se duce vestea ca-ti place sa gatesti este acela ca incepi sa primesti tot

28 voturi    18 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Paius

Abia astept sa o fac.....precis e delicioasa



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata de mure

Papanasi cu smantana si dulceata de mure

Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare

Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si cuisoarele. Se aduna spuma care se formeaza

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse