autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura cu mere si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Ingrediente
400 g aluat foietaj, 1 kg mere, 150 g zahar, 3-4 linguri gris, 4-5 albusuri( pot fi si mai multe), 1 lingurita scortisoara, putin unt( ulei)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

14 voturi

Mod de preparare

Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.


Se amesteca cu 3 linguri gris si 100 g zahar.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt , asezam foaia de aluat , o presaram cu o lingura cu gris si asezam pe ea merele amestecate.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute.


Batem albusurile spume si cand sunt gata adaugam 50 g zahar macinat si amestecam din nou pina se intareste albusul bine.


Scoatem tava din cuptor si intindem bezeaua deasupra merelor. Dam tava din nou , la cuptor cam 15 minute pina prinde bezeaua o culoare aurie.


Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in tava.


Dupa ce s-a racit, putem sa o taiem, dupa preferinta.


Pofta mare !
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)

Se mixeaza o coca din toate ingredientele pentru blat. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu mere si bezea de nuca

Se face blatul-In oala mixerului batem galbenusele cu zaharul pana devine o spuma mai deschisa adaugam

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 29 iunie 2015

    NU se calesc, se pun asa rase, cu gris amestecate.

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 29 iunie 2015

    Prajitura NU este de post !

  • Fara foto

    Liviu Si Alina Ciobanu , 27 iunie 2015

    Cred ca se poate face si fara ou,dar merele se calesc mai intai?multumesc!

    • Fara foto

      Liviu Si Alina Ciobanu , 27 iunie 2015

      Pai nu e de post!

    • Fara foto

      Csaba Kutasi , 19 iunie 2015

      De post pentru catolici.

    • Fara foto

      Sidonia Toncean , 28 februarie 2015

      Nu este de post !

    • daiana

      daiana (Maestru bucatar) , 26 ianuarie 2012

      ieri am dat din intamplare peste reteta,vreau sa spun ca atunci cand eram copil bunica o facea mai tot timpul,pot spune ca este prajitura copilariei mele,astazi am facut-o si eu si mi-am reamintit impreuna cu sotul meu de reteta. pofta buna dragelor

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Sidy , prajitura ta este super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O bunatate !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      O FAC ,ARATA BINE

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Cred ca se poate mari cantitatea de scortisoara. Ii da gust tare bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      O bunatate ! yam, yam...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Delicioasa...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      arata f bine, mie imi lac prajiturile cu fructe, dupa cela cu mere sunt moarta asta est usor de facut

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Prajitura cu mere, o splendoare! Si bezeaua.....!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Delicioasa!e usor de facut,merçi de reteta

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Ce bunatate.Mere,bezea,mmmmmmmmmm.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

14 voturi

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • 3-4 linguri gris
  • 4-5 albusuri( pot fi si mai multe)
  • 1 lingurita scortisoara
  • putin unt( ulei)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Tarta cu visine si dulce de leche

Spalam visinele apoi le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt congelate

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

Bucata de ceafa de porc se feliaza astfel ca sa aiba cam 1,5 cm grosime . Intr-un vas mai mare cu

1 vot    0 comentarii
50 min
Fripturi

Ciorba radauteana de ciuperci

Legumele le curatam si le taiem fasii sau le radem pe razatoarea mare , iar ceapa o lasam intreaga

3 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

daiana (Maestru bucatar)

ieri am dat din intamplare peste reteta,vreau sa spun ca atunci cand eram copil bunica o facea mai tot timpul,pot spune ca este prajitura copilariei mele,astazi am facut-o si eu si mi-am reamintit impreuna cu sotul meu de reteta. pofta buna dragelor



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura ,,gelee-cherry"

Prajitura ,,gelee-cherry"

1.Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare,cu coaja rasa de lamaie si apoi cu zaharul pana se intareste,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri