autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura cu mere si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Ingrediente
400 g aluat foietaj, 1 kg mere, 150 g zahar, 3-4 linguri gris, 4-5 albusuri( pot fi si mai multe), 1 lingurita scortisoara, putin unt( ulei)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

14 voturi

Mod de preparare

Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.


Se amesteca cu 3 linguri gris si 100 g zahar.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt , asezam foaia de aluat , o presaram cu o lingura cu gris si asezam pe ea merele amestecate.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute.


Batem albusurile spume si cand sunt gata adaugam 50 g zahar macinat si amestecam din nou pina se intareste albusul bine.


Scoatem tava din cuptor si intindem bezeaua deasupra merelor. Dam tava din nou , la cuptor cam 15 minute pina prinde bezeaua o culoare aurie.


Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in tava.


Dupa ce s-a racit, putem sa o taiem, dupa preferinta.


Pofta mare !
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)

Se mixeaza o coca din toate ingredientele pentru blat. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu mere si bezea

Pui biscuitii macinati intr-o tava unsa bine cu margarina, apoi asezi merele rase si dai la cuptor

25 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 29 iunie 2015

    NU se calesc, se pun asa rase, cu gris amestecate.

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 29 iunie 2015

    Prajitura NU este de post !

  • Fara foto

    Liviu Si Alina Ciobanu , 27 iunie 2015

    Cred ca se poate face si fara ou,dar merele se calesc mai intai?multumesc!

    • Fara foto

      Liviu Si Alina Ciobanu , 27 iunie 2015

      Pai nu e de post!

    • Fara foto

      Csaba Kutasi , 19 iunie 2015

      De post pentru catolici.

    • Fara foto

      Sidonia Toncean , 28 februarie 2015

      Nu este de post !

    • daiana

      daiana (Maestru bucatar) , 26 ianuarie 2012

      ieri am dat din intamplare peste reteta,vreau sa spun ca atunci cand eram copil bunica o facea mai tot timpul,pot spune ca este prajitura copilariei mele,astazi am facut-o si eu si mi-am reamintit impreuna cu sotul meu de reteta. pofta buna dragelor

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Sidy , prajitura ta este super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O bunatate !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      O FAC ,ARATA BINE

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Cred ca se poate mari cantitatea de scortisoara. Ii da gust tare bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      O bunatate ! yam, yam...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Delicioasa...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      arata f bine, mie imi lac prajiturile cu fructe, dupa cela cu mere sunt moarta asta est usor de facut

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Prajitura cu mere, o splendoare! Si bezeaua.....!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Delicioasa!e usor de facut,merçi de reteta

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Ce bunatate.Mere,bezea,mmmmmmmmmm.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

14 voturi

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • 3-4 linguri gris
  • 4-5 albusuri( pot fi si mai multe)
  • 1 lingurita scortisoara
  • putin unt( ulei)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Intinsoare bistriteana

Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură. Taiem cubuleţe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Fazan cu sos vanatoresc

Intr-un vas de tuci topim zaharul ,la foc mic, avand grija sa nu se arda. Zarzavatul il tocam marunt

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Supa Ramen

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra. Curatam zarzavarul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

daiana (Maestru bucatar)

ieri am dat din intamplare peste reteta,vreau sa spun ca atunci cand eram copil bunica o facea mai tot timpul,pot spune ca este prajitura copilariei mele,astazi am facut-o si eu si mi-am reamintit impreuna cu sotul meu de reteta. pofta buna dragelor



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Pentru aluat: Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse