autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Prajituri, Retete de post

Prajitura cu mere si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.


Se amesteca cu 3 linguri gris si 100 g zahar.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt , asezam foaia de aluat , o presaram cu o lingura cu gris si asezam pe ea merele amestecate.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute.


Batem albusurile spume si cand sunt gata adaugam 50 g zahar macinat si amestecam din nou pina se intareste albusul bine.


Scoatem tava din cuptor si intindem bezeaua deasupra merelor. Dam tava din nou , la cuptor cam 15 minute pina prinde bezeaua o culoare aurie.


Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in tava.


Dupa ce s-a racit, putem sa o taiem, dupa preferinta.


Pofta mare !

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ivanov Ludmila , 27 februarie 2015

    Dar de cand albusul de ou este de post

  • daiana

    daiana (Maestru bucatar) , 26 ianuarie 2012

    ieri am dat din intamplare peste reteta,vreau sa spun ca atunci cand eram copil bunica o facea mai tot timpul,pot spune ca este prajitura copilariei mele,astazi am facut-o si eu si mi-am reamintit impreuna cu sotul meu de reteta. pofta buna dragelor

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Sidy , prajitura ta este super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O bunatate !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      O FAC ,ARATA BINE

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Cred ca se poate mari cantitatea de scortisoara. Ii da gust tare bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      O bunatate ! yam, yam...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Delicioasa...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      arata f bine, mie imi lac prajiturile cu fructe, dupa cela cu mere sunt moarta asta est usor de facut

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Prajitura cu mere, o splendoare! Si bezeaua.....!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Delicioasa!e usor de facut,merçi de reteta

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Ce bunatate.Mere,bezea,mmmmmmmmmm.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

13 voturi

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • 3-4 linguri gris
  • 4-5 albusuri( pot fi si mai multe)
  • 1 lingurita scortisoara
  • putin unt( ulei)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Rulada Serrano de curcan

Baby carrots le punem la fiert in apa cu sare, in timp ce feliem ardeiul gras si condimentam feliile

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Salata aperitiv de varza

Preparam maioneza dintr-un galbenus , o lingurita de mustar si 100 ml ulei pus intr-un suvoi subtire

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Placinte cu branza si marar

Faina, drojdia si zaharul le amestecam bine intr-un vas de lucru, adaugam apa calduta putin cate

6 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Ivanov Ludmila

Dar de cand albusul de ou este de post

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Retete de post
Amandina de post

Amandina de post

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca. Amestecam faina, zaharul,

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga 1 lingurita rasa de sare, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza