autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Prajituri, Retete de post

Prajitura cu mere si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.


Se amesteca cu 3 linguri gris si 100 g zahar.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt , asezam foaia de aluat , o presaram cu o lingura cu gris si asezam pe ea merele amestecate.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute.


Batem albusurile spume si cand sunt gata adaugam 50 g zahar macinat si amestecam din nou pina se intareste albusul bine.


Scoatem tava din cuptor si intindem bezeaua deasupra merelor. Dam tava din nou , la cuptor cam 15 minute pina prinde bezeaua o culoare aurie.


Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in tava.


Dupa ce s-a racit, putem sa o taiem, dupa preferinta.


Pofta mare !

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • daiana

    daiana (Maestru bucatar) , 26 ianuarie 2012

    ieri am dat din intamplare peste reteta,vreau sa spun ca atunci cand eram copil bunica o facea mai tot timpul,pot spune ca este prajitura copilariei mele,astazi am facut-o si eu si mi-am reamintit impreuna cu sotul meu de reteta. pofta buna dragelor

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Sidy , prajitura ta este super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    O bunatate !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      O FAC ,ARATA BINE

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Cred ca se poate mari cantitatea de scortisoara. Ii da gust tare bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      O bunatate ! yam, yam...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Delicioasa...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      arata f bine, mie imi lac prajiturile cu fructe, dupa cela cu mere sunt moarta asta est usor de facut

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Prajitura cu mere, o splendoare! Si bezeaua.....!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Delicioasa!e usor de facut,merçi de reteta

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Ce bunatate.Mere,bezea,mmmmmmmmmm.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

13 voturi

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • 3-4 linguri gris
  • 4-5 albusuri( pot fi si mai multe)
  • 1 lingurita scortisoara
  • putin unt( ulei)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

Prajitura in trei culori cu branza

Preparam blatul prima data.Intr-un bol frecam bine margarina, adaugam galbenusurile si amestecam

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

daiana (Maestru bucatar)

ieri am dat din intamplare peste reteta,vreau sa spun ca atunci cand eram copil bunica o facea mai tot timpul,pot spune ca este prajitura copilariei mele,astazi am facut-o si eu si mi-am reamintit impreuna cu sotul meu de reteta. pofta buna dragelor

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Braduti

Braduti

Biscuitii se macina fin. Se topeste margarina si se amesteca toate ingredientele. Se dau la rece cca. 1 ora, dupa care se modeleaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Fasole batuta

Fasole batuta

Preparare Fasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore. Se spala si se pune la fiert; dupa ce da in 2-3 clocote se arunca apa si

12 voturi    10 comentarii
2h
Retete de post