autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura cu mere si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Ingrediente
400 g aluat foietaj, 1 kg mere, 150 g zahar, 3-4 linguri gris, 4-5 albusuri( pot fi si mai multe), 1 lingurita scortisoara, putin unt( ulei)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

14 voturi

Mod de preparare

Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.


Se amesteca cu 3 linguri gris si 100 g zahar.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt , asezam foaia de aluat , o presaram cu o lingura cu gris si asezam pe ea merele amestecate.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute.


Batem albusurile spume si cand sunt gata adaugam 50 g zahar macinat si amestecam din nou pina se intareste albusul bine.


Scoatem tava din cuptor si intindem bezeaua deasupra merelor. Dam tava din nou , la cuptor cam 15 minute pina prinde bezeaua o culoare aurie.


Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in tava.


Dupa ce s-a racit, putem sa o taiem, dupa preferinta.


Pofta mare !

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 28 februarie 2015

    Nu este de post !

  • daiana

    daiana (Maestru bucatar) , 26 ianuarie 2012

    ieri am dat din intamplare peste reteta,vreau sa spun ca atunci cand eram copil bunica o facea mai tot timpul,pot spune ca este prajitura copilariei mele,astazi am facut-o si eu si mi-am reamintit impreuna cu sotul meu de reteta. pofta buna dragelor

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Sidy , prajitura ta este super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O bunatate !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      O FAC ,ARATA BINE

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Cred ca se poate mari cantitatea de scortisoara. Ii da gust tare bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      O bunatate ! yam, yam...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Delicioasa...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      arata f bine, mie imi lac prajiturile cu fructe, dupa cela cu mere sunt moarta asta est usor de facut

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Prajitura cu mere, o splendoare! Si bezeaua.....!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Delicioasa!e usor de facut,merçi de reteta

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Ce bunatate.Mere,bezea,mmmmmmmmmm.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

14 voturi

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • 3-4 linguri gris
  • 4-5 albusuri( pot fi si mai multe)
  • 1 lingurita scortisoara
  • putin unt( ulei)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Carnea spalata si transata o uscam cu servetele de hartie , apoi o condimentam si o lasam asa 15

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

Amestecam bine de tot, intr-un bol mai mare,faina cu sarea si cu piperul. Carnea de curcan o dezosam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

daiana (Maestru bucatar)

ieri am dat din intamplare peste reteta,vreau sa spun ca atunci cand eram copil bunica o facea mai tot timpul,pot spune ca este prajitura copilariei mele,astazi am facut-o si eu si mi-am reamintit impreuna cu sotul meu de reteta. pofta buna dragelor



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec

Chec

Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Foi cu crema de vanilie

Foi cu crema de vanilie

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și le frământăm bine. Pe urmă împărțim coca in 6 părți și

2 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri