autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere si crema de zahar ars

Autor: kuka27 (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: kuka27 (Bucatar)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Ingrediente
300gr. + 6 linguri zahar, 10 oua, 6 linguri faina, 5-6 mere, 500 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de copt, un praf de sare, 6 linguri ulei.

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

In tava in care coacem prajitura se caramelizeaza 200 gr zahar pe care il intindem pe toata suprafata tavii. Merele se curata si se taie feli si se aseaza peste zaharul caramelizat si racit.


Se prepara crema de zahar ars, intr-un castron prin amestecarea urmatoarelor ingrediente: 4 oua, 100gr.zahar, si 500ml lapte, si un plic zahar vanilat.


Se incinge cuptorul.


Se toarna aceasta compozitie in tava peste zaharul caramel si mere si se baga la cuptor pana ce crema de zahar ars se incheaga. Intre timp se face un pandispan din restul ingredientelor.


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se pune peste zaharul, un plic de zahar vanilat, galbenusurile, uleiul si la sfarsit praful de copt stins cu otet si faina. cand crema de zahar ars este gata scoatem tava din cuptor turnam peste compozitia pentru pandispan si o bagam iar la cuptor pana se coace pandispanul. cand este copt pandispanul scoatem tava din cuptor si intoarcem prajitura pe o tava astfel incat merele si crema de zahar ars sa fie deasupra. (Fiecare stie cum coace aragazul sau eu o coc la foc mediu. Aceasta prajitura poate fi facuta si intr-o forma rotunda si atunci avem un tort, dar mie imi place mai mult prajitura pentru ca se insiropeaza pandispanul mai bine de la zararul caramel.) Va doresc pofta buna si sper sa va placa
Retete
Alte retete din Prajituri

Negresa

Se mixeaza bine oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se mixeaza in continuare, apoi

221 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Ciocolata amaruie se topeste imrepuna cu laptele si Bacardi Tropical

6 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 300gr. + 6 linguri zahar
  • 10 oua
  • 6 linguri faina
  • 5-6 mere
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei.

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se topeste la foc mic. Se ia de pe foc,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti pasii pentru a va ajuta. Veti

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri