autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere si crema de zahar ars

Autor: kuka27 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: kuka27 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Ingrediente
300gr. + 6 linguri zahar, 10 oua, 6 linguri faina, 5-6 mere, 500 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de copt, un praf de sare, 6 linguri ulei.

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

In tava in care coacem prajitura se caramelizeaza 200 gr zahar pe care il intindem pe toata suprafata tavii. Merele se curata si se taie feli si se aseaza peste zaharul caramelizat si racit.


Se prepara crema de zahar ars, intr-un castron prin amestecarea urmatoarelor ingrediente: 4 oua, 100gr.zahar, si 500ml lapte, si un plic zahar vanilat.


Se incinge cuptorul.


Se toarna aceasta compozitie in tava peste zaharul caramel si mere si se baga la cuptor pana ce crema de zahar ars se incheaga. Intre timp se face un pandispan din restul ingredientelor.


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se pune peste zaharul, un plic de zahar vanilat, galbenusurile, uleiul si la sfarsit praful de copt stins cu Otet si faina. cand crema de zahar ars este gata scoatem tava din cuptor turnam peste compozitia pentru pandispan si o bagam iar la cuptor pana se coace pandispanul. cand este copt pandispanul scoatem tava din cuptor si intoarcem prajitura pe o tava astfel incat merele si crema de zahar ars sa fie deasupra. (Fiecare stie cum coace aragazul sau eu o coc la foc mediu. Aceasta prajitura poate fi facuta si intr-o forma rotunda si atunci avem un tort, dar mie imi place mai mult prajitura pentru ca se insiropeaza pandispanul mai bine de la zararul caramel.) Va doresc pofta buna si sper sa va placa
Retete
Alte retete din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate

Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Se adauga laptele, uleiul, aromele, praful de copt si

32 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati

39 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 300gr. + 6 linguri zahar
  • 10 oua
  • 6 linguri faina
  • 5-6 mere
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Floricele zmeurate

Floricele zmeurate

Cerni bine făina într-un vas mai mare, iar într-o cană pui laptele încălzit, o linguriţă de zahăr şi cubul

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje