festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere si crema de zahar ars

Autor: kuka27 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

In tava in care coacem prajitura se caramelizeaza 200 gr zahar pe care il intindem pe toata suprafata tavii. Merele se curata si se taie feli si se aseaza peste zaharul caramelizat si racit.


Se prepara crema de zahar ars, intr-un castron prin amestecarea urmatoarelor ingrediente: 4 oua, 100gr.zahar, si 500ml lapte, si un plic zahar vanilat.


Se incinge cuptorul.


Se toarna aceasta compozitie in tava peste zaharul caramel si mere si se baga la cuptor pana ce crema de zahar ars se incheaga. Intre timp se face un pandispan din restul ingredientelor.


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se pune peste zaharul, un plic de zahar vanilat, galbenusurile, uleiul si la sfarsit praful de copt stins cu otet si faina. cand crema de zahar ars este gata scoatem tava din cuptor turnam peste compozitia pentru pandispan si o bagam iar la cuptor pana se coace pandispanul. cand este copt pandispanul scoatem tava din cuptor si intoarcem prajitura pe o tava astfel incat merele si crema de zahar ars sa fie deasupra. (Fiecare stie cum coace aragazul sau eu o coc la foc mediu. Aceasta prajitura poate fi facuta si intr-o forma rotunda si atunci avem un tort, dar mie imi place mai mult prajitura pentru ca se insiropeaza pandispanul mai bine de la zararul caramel.) Va doresc pofta buna si sper sa va placa

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 300gr. + 6 linguri zahar
  • 10 oua
  • 6 linguri faina
  • 5-6 mere
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Aluatul: Se pun intr-un bol ouale, laptele, uleiul, zaharul si plicul de amoniu stins si se amesteca; dupa care incepem sa punem faina.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri