Aluat:
Intr-un bol, amestecati drojdia zdrobita cu laptele caldut si un praf
de zahar, pana se dizolva drojdia si zaharul. Acum framantati un
aluat din restul ingredientelor si amestecul de drojdie. Acoperiti si
lasati sa se odihneasca intr-un loc caldut, timp de 45-60 minute.
Umplutura:
Intindeti aluatul pe o tava unsa cu putin unt, dupa care asezati
deasupra feliile de mere. Presarati cu zahar si lasati inca 1/2 ora
sa creasca aluatul. Incingeti cuptorul la foc mediu-mare(180 grade ).
Crusta crocanta:
Amestecati bine ingredientele de mai sus, folosind varful degetelor,
pana se formeaza un aluat cu aspect de nisip. Presarati amestecul
peste tava cu mere si coaceti in cuptor timp de 40 min.
Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, pudrati-o cu scortisoara si
crustati-o, pentru a forma feliile viitoare de prajitura.
Se serveste calda sau rece.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii