autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu miere de albine

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
pentru foi, , 250g zahar, 2 linguri miere, 3 linguri lapte, 1/2 dintr-o margarina RAMA, 1 lingurița amoniu și 1 lingurița bicarbonat stinse cu zeama de lamaie, 1 ou amestecat cu puțina zeama de lamaiese se bate cu furculița, un pliculeț zahar vaniat, 750g faina., , pentru crema, , 500 ml lapte, 5 linguri griș, 3 linguri zahar, un pliculeț zahar vanilat,gem de caise.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

foi


intr-o cratita se pune pe foc sa fiarba zaharul, mierea, laptele, margarina, amoiacul si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie, oul batut cu puțina zeama de lamaie, zahar vanilat.


se fierbe pe foc cinci minute pana capata o culoare maronie. se ia de pe foc se racește puțin, nu prea tare și se pune faina circa trei cani. faina se pune treptat amestecand cu lingura. se mai adauga faina cat trebuie pentru a ieși un aluat moale bun de intins pe dosul tavii. aluatul se imparte in patru, se intind patru foi pe dosul tavii și se coc in cuptorul incins din timp la o temperatura nu foarte mare pentru a nu se arde prea repede.


crema


se fierbe laptele cu grișul. cand laptele da un clocot se pune griș in ploaie amestecand.cand e aproape fiert grișul cu lapte se adaoga zaharul și vanilia. se racește.


se orneaza pe dosul foii, prima foaie cu crema se așeaza a doua foaie se unge cu gem de caise se pune a treia foaie se unge cu crema respectiva se așeaza a patra foaie. se pastreaza prajitura pana a doua zi pentru a se intrepatrunde crema și aromele. se consuma numai a doua zi.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • pentru foi
  • 250g zahar
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 dintr-o margarina RAMA
  • 1 lingurița amoniu și 1 lingurița bicarbonat stinse cu zeama de lamaie
  • 1 ou amestecat cu puțina zeama de lamaiese se bate cu furculița
  • un pliculeț zahar vaniat
  • 750g faina.
  • pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri griș
  • 3 linguri zahar
  • un pliculeț zahar vanilat,gem de caise.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de radita semenescu

Ciorba de miel ardeleneasca

mod de preparare se pune o oala la foc cu apa și sare, la care se adauga ceapa morcovi și țelina,curațate

20 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Salata de fasole verde cu maioneza

-fasolea se fierbe, se da prin masina de macinat carne, se condimenteaza dupa gust cu sare si vegheta,se

1 vot    2 comentarii
1h
Salate

Tort rolat cu banane

blat:se bat albusele cu zaharul, se adauga galbenusele, apoi nucile macinate in ploaie, cele doua

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Mini croissante cu ciocolata

Mini croissante cu ciocolata

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata o taiem in 16 bucati. Intindem

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse