autor:

Truedelights

» » Retete de post

Prajitura cu morcov

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

O prajitura savuroasa, de post, cu morcov si nuci, o combinatie surprinzatoare care sigur, va incanta si pe cei mai mofturosi membri ai familiei.


Se amesteca bine zaharul cu uleiul, se adauga apa minerala, morcovul, coaja de lamaie si scortisoara. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta, care trebuie sa fie moale, ca la chec, se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se repartizeaza nucile.


Se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute.


Se lasa sa se raceasca si se taie dupa preferinta.


Se poate servi ca atare, pudrata cu zahar farin, decorata cu ciocolata neagra (de post) sau cu sos de ciocolata ( facut din 3 linguri apa, 200 g zahar, 3 linguri cacao si 50 g margarina - fierte pe foc pana se ingroasa).

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    elise (Chef de cuisine):

    Cred ca este ceva gresit la reteta: ori cantitatile, ori ingreidentele... Eu am incercat, dar nu a iesit nici pe departe ce se vede in poze. In primul rand, neavand oua, nu prea are cum sa creasca blatul si sa fie asa pufos. In al doilea rand, o cana de morcov ras mic e f putin pentru o tava ca in imagine. La gust a fost f buna, ce-i drept. Data viitoare adaug oua si mai mult morcov.

  • Fara foto

    Dumitra (Bucatar sef):

    Reteta este foarte usoara si mai mult decat atat , copiii nu au stiut ca este cu morcov. Si stiti ce ? Acum este reteta noastra preferata : rapida si gustoasa !

  • Erica_Zamfir

    Erica_Zamfir (Chef de cuisine):

    Mi-a reusit f bine, e o reteta foarte usoara si f bunaaaa.

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Telehoi Felicia , 17 ianuarie 2015

    este buna,mai ales pt. copii,-am facut o cantitate dubla pt o tava -(23/36cm)cu pereti detasabili,am pus nucile :1canuta in aluat si 1 canuta deasupra .....nefiind o zi de post am mai adaugat in compozitie 11/2 lingura iaurt grecesc(era parca prea vascos aluatul),iar ca agent de crestere am folosit 1 lingurita praf de copt cu sofran si 1 lingurita bicarbonat de sodiu pt. prajituri.La esente incercati ghimbirul ,dar si cardanmonul pt. o savoare aparte.Este buna si cu sfecla in loc de morcov..sau dovleac

  • Fara foto

    Mariana Birgaoanu-Hassfeld , 01 noiembrie 2014

    Yamiii!!

  • Fara foto

    Maria Marcu , 28 iunie 2014

    foarte buna si usor de facut

    • Fara foto

      Gheorghe Violeta , 23 mai 2014

      Poti sa o faci cu incredere pt ca merita. Eu am amestecat nucile in compzitie

    • Fara foto

      Luminita Roze Coman , 23 mai 2014

      vreau si eu

    • Fara foto

      Gheorghe Violeta , 23 mai 2014

      eu am facut-o deja si e foarte buna

    • Fara foto

      Maria Cotoiu , 22 februarie 2014

      O fac azi si o postez!

    • Fara foto

      alona (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2014

      CU CE SE POATE INLOCUI APA MINERALA ? MULTUMESC PENTRU RETETA,DEMULT O CAUT ☺

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      o prajitura foarte gustoasa !

    • Fara foto

      Buriana Ana Maria , 22 noiembrie 2013

      Delicioasa........

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      Flori, prajitura e de nota 10. Foarte frumos prezentata.

    • Fara foto

      Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

      Nu am pus niciodata morcov dar cred ca e foarte bun

    • Fara foto

      Cercel Ionel Cercel Ionel , 20 noiembrie 2013

      este buna,mai ales pt. copii,-am facut o cantitate dubla pt o tava -(23/36cm)cu pereti detasabili,am pus nucile :1canuta in aluat si 1 canuta deasupra .....nefiind o zi de post am mai adaugat in compozitie 11/2 lingura iaurt grecesc(era parca prea vascos aluatul),iar ca agent de crestere am folosit 1 lingurita praf de copt cu sofran si 1 lingurita bicarbonat de sodiu pt. prajituri.La esente incercati ghimbirul ,dar si cardanmonul pt. o savoare aparte.Este buna si cu sfecla in loc de morcov..sau dovleac

    • Fara foto

      Stela Popa , 15 noiembrie 2013

      E PLACUTA

    • Fara foto

      Rebeca Mitu , 15 noiembrie 2013

      iti multumesc dar eu am facut si cu tot felu si miam pacalit fetele crezand ca e mar

    • Fara foto

      Gheorghe Vartej , 15 noiembrie 2013

      este buna,mai ales pt. copii,-am facut o cantitate dubla pt o tava -(23/36cm)cu pereti detasabili,am pus nucile :1canuta in aluat si 1 canuta deasupra .....nefiind o zi de post am mai adaugat in compozitie 11/2 lingura iaurt grecesc(era parca prea vascos aluatul),iar ca agent de crestere am folosit 1 lingurita praf de copt cu sofran si 1 lingurita bicarbonat de sodiu pt. prajituri.La esente incercati ghimbirul ,dar si cardanmonul pt. o savoare aparte.Este buna si cu sfecla in loc de morcov..sau dovleac

    • Fara foto

      Maria Georgiana Stoica , 15 noiembrie 2013

      este buna,mai ales pt. copii,-am facut o cantitate dubla pt o tava -(23/36cm)cu pereti detasabili,am pus nucile :1canuta in aluat si 1 canuta deasupra .....nefiind o zi de post am mai adaugat in compozitie 11/2 lingura iaurt grecesc(era parca prea vascos aluatul),iar ca agent de crestere am folosit 1 lingurita praf de copt cu sofran si 1 lingurita bicarbonat de sodiu pt. prajituri.La esente incercati ghimbirul ,dar si cardanmonul pt. o savoare aparte.Este buna si cu sfecla in loc de morcov..sau dovleac

    • Fara foto

      Vio Vidroi , 15 noiembrie 2013

      bun

    • Fara foto

      Cercel Ionel Cercel Ionel , 15 noiembrie 2013

      CIT SE PUNE 1GRAM 40GRAM ETC

    • Fara foto

      Rebeca Mitu , 15 noiembrie 2013

      cu dovlecel in loc de morcov cred ca ar merge

    • Fara foto

      Andreea (Bucatar) , 21 martie 2013

      ciao , am o intrebare la cate grade ai copt prajitura??? mersi mult, arata foarte acum vreau sa o fac si eu...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Flori, arata intr-un mare fel, ca toate imaginile retetelor tale!

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

      Demult vreau sa incerc acest gen de prajitura , cu morcov, si cred ca degraba o s-o fac si eu. Multumesc de reteta !!! :***

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

      un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

92 voturi

Ingrediente

  • 1 cana cu morcov ras mic
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 1oo ml apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150-170 g faina
  • 1 cana nuci maruntite
  • coaja rasa de lamaie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Truedelights

Briose tiramisu

Crema Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se

17 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri

Sirop de catina

Fructele de catina se desprind de pe crengute cu ajutorul unei furculite. Se spala apoi cu apa si

37 voturi    11 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Zacusca de fasole

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul

34 voturi    25 comentarii
2h
Conserve si muraturi

alona (Chef de cuisine)

CU CE SE POATE INLOCUI APA MINERALA ? MULTUMESC PENTRU RETETA,DEMULT O CAUT ☺

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
PRAJITURA CU SUC DE ROSII ( de post)

PRAJITURA CU SUC DE ROSII ( de post)

Mod de preparare aluat: Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele pentru foi, faina se adauga treptat pana aluatul devine

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Tarte cu dovleac si gutuie caramelizate (de post)

Tarte cu dovleac si gutuie caramelizate (de post)

Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje