autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu nes

Autor: popa iulia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: popa iulia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2007

Ingrediente
pt blat:, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, vanilie, crema I, 5 galbenusuri, 3/l de lapte, 8 linguri de zahar, 1/4 cana de faina, 3-4 pachetele de vanilie, 1/2 pachet de unt, crema II, 5 albusuri, 6 linguri de zahar, 2 linguri de nes sau 4 pliculete, o lingurita zeama de lamaie, si nuca prajita, si inca 10 linguri de zahar pt ars

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

53 voturi

Mod de preparare

Blat:


Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga galbenusurile, faina si vanilia.


Se coace la foc potrivit intr-o tava tapetata cu faina.


Crema I


Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga faina dizolvata bine in laptele rece si se fierbe pana se ingroasa. La sfarsit se adauga untul. II


Se bat albusurile spuma cu zahar dupa care se adauga zeama de lamaie si nesul.


Se ard cele 10 linguri de zahar si se toarna fierbinte peste albusurile spuma.


Se adauga: BLAT/ CREMA I/ CREMA II/ NUCA PRAJITA


Se tine la frigider o zi!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    marina , 22 decembrie 2009

    cata nuca prajita se pune sau se presara peste crema II?

  • Fara foto

    yulya , 01 noiembrie 2009

    dami si mie id tau k esti frumos

  • Fara foto

    DANIELA , 27 noiembrie 2008

    Nu inteleg cantitatea de lapte la crema 1...

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

53 voturi

Ingrediente

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • vanilie
  • crema I
  • 5 galbenusuri
  • 3/l de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 1/4 cana de faina
  • 3-4 pachetele de vanilie
  • 1/2 pachet de unt
  • crema II
  • 5 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de nes sau 4 pliculete
  • o lingurita zeama de lamaie
  • si nuca prajita
  • si inca 10 linguri de zahar pt ars

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de popa iulia

DESTEAPTA

Se bat albusurile spuma. Untul se topeste intr-un vas. Zaharul se topeste in laptele caldut. Se amesteca

25 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Negresa cu glazura de ciocolata

Pt blat: Margarina se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

101 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

marina

cata nuca prajita se pune sau se presara peste crema II?



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Foi cu crema de vanilie

Foi cu crema de vanilie

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și se frământă bine. Pe urmă împărțim coca in 6 părți și întindem

2 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte prins de casa care avea si zer) si

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje