Prajitura cu nes

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pt blat:
  • 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, vanilie
  • crema I
  • 5 galbenusuri, 3/l de lapte, 8 linguri de zahar, 1/4 cana de faina, 3-4 pachetele de vanilie, 1/2 pachet de unt
  • crema II
  • 5 albusuri, 6 linguri de zahar, 2 linguri de nes sau 4 pliculete, o lingurita zeama de lamaie, si nuca prajita
  • si inca 10 linguri de zahar pt ars

Mod de preparare

Blat:

Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga galbenusurile, faina si vanilia. Se coace la foc potrivit intr-o tava tapetata cu faina.

Crema I

Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga faina dizolvata bine in laptele rece si se fierbe pana se ingroasa. La sfarsit se adauga untul.

Crema II

Se bat albusurile spuma cu zahar dupa care se adauga zeama de lamaie si nesul. Se ard cele 10 linguri de zahar si se toarna fierbinte peste albusurile spuma. Se adauga: BLAT/ CREMA I/ CREMA II/ NUCA PRAJITA

Se tine la frigider o zi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise