Pandispanul:
Se separa cele 5 oua, se bat spuma albusurile, se adauga galbenusurile unul cate unul, se pun cele 5 linguri de zahar, se amesteca foarte bine, dupa care se pune faina, praful de copt si 1 varf de sare.
Se coace la foc mediu timp de 15, 20 de minute, in cuptorul bine incins.
Crema:
Se separa cele 6 oua. Pentru prima parte se face bezeaua: peste cele 6 albusuri batute spuma se adauga zaharul. Cand se adauga zaharul se scufunda vasul intr-un alt vas cu apa fierbinte si se bat in continuare pana incepe sa se intareasca un pic. Se adauga compozitia peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece).
Pentru partea a doua: se amesteca foarte bine untul cu 250 gr zahar, 4 linguri cacao, 2 lingurite ness si se adauga cele 6 galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga si aceasta peste restul de prajitura.
La final trebuie sa avem: pandispan+bezea+crema peste care se poate pune ciocolata sau ness.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii